PROFESOR ARHITEKTONSKOG NEGIRAO DELA: Osumnjičen za polno uznemiravanje - tužilaštvo će ispitati tri oštećene

N. B./S. J. M.

01. 09. 2022. u 12:14

PROFESOR Arhitektonskog fakulteta, V. P. koji se sumnjiči da je polno uznemiravao nekoliko studentkinja ove obrazovne ustanove, je na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u potpunosti negirao sva tri krivična dela za koja se tereti.

Foto: A. Živković

On je pred zamenikom tužioca izneo odbranu, a saslušanje, koje je počelo u 10 časova, završeno je posle 70 minuta.

U daljem toku postupka, kako se navodi u saopštenju, tužilaštvo će ispitati tri oštećene devojke po čijem predlogu je preduzeto krivično gonjenje, kao i ostale svedoke.

- Zatim će tužilaštvo narediti veštačenje, a biće pribavljeni i drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka da li će u ovom slučaju biti podignuta optužnica - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Prvom OJT da bez odlaganja započne dokazne radnje u predmetu "Arhitektonski fakultet" i profesora prijavljenog za polno uznemiravanje pozove na saslušanje u svojstvu osumnjičenog.

Takođe, Više javno tužilaštvo u Beogradu je početkom meseca sprovelo predistražni postupak, nakon što se određeni broj studentkinja putem društvenih mreža požalilo na ponašanje jednog profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Zatim je, 23. avgusta, Prvo OJT dalo nalog policiji da započne sa prikupljanjem neophodnih informacija.

Pogledajte više