HRVATSKI PILOTI UBIJALI DECU I U AKCIJI "BLJESAK": Bombama zasuli bolnicu pored Save, snimak svedoči o monstruoznosti zločina (VIDEO)

Novosti online 25. 08. 2022. u 16:33

AKO predsednik Hrvatske Zoran Milanović želi da pilotima i oficirima sude u Hrvatskoj, ima priliku da to odmah učini, samo za druge zločine, za koje on ni čuo nije, izjavio je advokat i punomoćnik preživelih sa Petrovačke ceste Dušan Bratić.

Foto: Printskrin

- U operaciji "Bljesak" u Gradišci piloti su ubili decu u civilnim objektima i dejstvovali po zgradi bolnice pored Save, o čemu postoje video-zapisi. Jedan od njih, pilot Perešin, poginuo je, ali ovaj drugi je živ, i živi u Puli - podsetio je Bratić.

U operaciji "Bljesak" 1. i 2. maja 1995. godine, prema podacima Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas", iz Zapadne Slavonije je proterano oko 15.000 Srba, dok je ubijeno ili se vodi kao nestalo 283 Srba, od kojih 55 žena i 11 dece.

Zapadna Slavonija bila je zaštićena zona UN, ali to nije sprečilo Hrvate da počine stravične zločine nad srpskim civilima i da proteraju narod sa njihovih vekovnih ognjišta.

Pogledajte više