MILA MOJA, OSTALA SI ŽELJNA TATE: Reči bivše devojke ubijenog Strahinje kidaju dušu

G. ĆIROVIĆ 13. 08. 2022. u 13:23

UBISTVO dvadesettrogodišnjeg Strahinje Markovića kojeg je u noći između četvrtka i petka, kako se sumnja, ubodom nožem u grudi usmrtio njegov godinu dana stariji sugrađanin Milan T. potreslo je stanovnike grada na Ibru.

Foto: Društvene mreže

Zločin se, podsećamo, dogodio kraj igrališta u kraljevačkom naselju „Moša Pijade“. Posle kraće svađe dvojice mladića, Milan je izvadio nož i zario ga Strahinji u grudi, a potom pobegao. Ranjeni mladić je podlegao povredama dva sata kasnije u Opštoj bolnici „Studenica“, dok je policija pronašla i uhapsila osumnjičenog za ubistvo.

- Strahinja je te kobne večeri zatvorio očev kafić koji se nalazi u blizini i otišao u park sa bratom i drugom. Tu ga je, kako se priča, zatekao Milan u pripitom stanju i tražio mu pivo. Kada ga je ovaj odbio jer nije ni imao, izvadio je nož i ubo ga blizu srca. Koliko sam čuo nisu imali nekih neraščičćenih računa – kaže jedan prijatelj žrtvine porodice.

Prema njegovim rečima, ubica je prethodno napravio incident i u obližnjoj prodavnici gde je vikao i pretio zaposlenima.

- I to mu, kako sam čuo, nije prvi put. Kažu da je od ranije poznat policiji. Šta mu se motalo po glavi kada je bukvalno bez razloga potegao nož, valjada će utvrditi istraga. Kako god bilo, Strahinju ništa ne može da vrati.

Prema nezvaničnim informacijama, Milan je policiji priznao zločin, a očekuje se da mu posle saslušanja pred Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu bude određen pritvor do 30 dana.

Strahinjini prijatelji i poznanici, kao i mnogi drugi Kraljevčani, opraštaju se od tragično nastradalog druga i porukama na društvenim mrežama. Posebno dirljivu poruku postavila je njegova bivša devojka Milica sa kojom je imao sedamnaestomesečnu kćerkicu Kasiju. Devojčica je takođe tragično nastradala krajem prošle godine kada je nesrećnim slučajem pala sa drugog sprata.

- Voleo je i da popije koje pivo. Boga mi to me je baš iritiralo. Ono naselje i čuvene tri klupice nikad nisam volela, ali kako Riki kaže “meni je tamo duša”, pa uvek završimo u istom tom naselju -napisala je, pored ostalog, Milica na svom profilu. - Izgleda da je sudbina takva da nama možda nije bilo suđeno posle svega, ali je uvek bio voljen uvek će i biti. Zahvalna sam na periodu koji sam provela sa njim, zahvalna jer da nije njega ne bi bilo ni tebe Kasi naša. Tebe Riki, zauvek ću te voleti kao oca našeg malog anđela. Mila moja ostala si željna tate, a i on tebe...

Pogledajte više