STRADAO U OBRAČUNU KLANOVA? Detalji o ubistvu Srbina u Španiji

E. H.

14. 07. 2022. u 20:56

DRŽAVLjANIN Srbije Branislav N. (44) ubijen je u sredu oko 19 sati u blizini Granade u Španiji, dok je državljanin Bosne i Hercegovine (39) ranjen.

Foto Printskrin

Kako prenose mediji sa Iberijskog poluostrva, on je usmrćen prilikom pucnjave do koje je došlo na parkingu u blizini brane Rules. Tamošnja policija, sumnja da je reč o obračunu kriminalnih grupa oko narkotika.

Pripadnici Civilne garde, sproveli su opsežnu potragu za počiniocima. Prema nezvaničnim informacijama, sve ukazuje da su se članovi dve kriminalne grupe sreli na parkingu, koji je na pola puta između Granade i Madrida. Ubijeni i ranjeni, navodno su pripadnici poznate krimi-grupe iz Granade.

Državljanin BiH je zadobio povrede stomaka i on je helikopterom prebačen u bolnicu. On je zadobio teške povrede, ali lekari veruju da nije životno ugrožen. Doktori, koji su došli na mesto pucnjave, pokušali su da reanimiraju Srbina, ali bezuspešno. On je ubrzo po njihovom dolasku preminuo. Njegovo telo prebačeno je na Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena obdukcija.

- Najverovatnije je reč o trgovcima heroinom i da je do sukoba došlo zbog svađe oko prodaje, a moguće i oko krađe narkotika - navode španski portali.

- Napadači su pobegli u jednom ili više vozila, a zbog izostanka svedoka otežan im je rad na rasvetljavanju događaja. U ovom trenutku, jedino što im može pomoći je svedočenje državljanina BiH, koji je trenutno na intenzivnoj nezi. On je pod sedativima, intubiran je i trebalo bi da bude operisan. Dok god se nalazi u ovom stanju sa njim neće moći da se razgovara.

Pogledajte više