MAJKA ZNALA ZA ZLOSTAVLJANJE ĆERKE: Obljuba devojčice u Gornjem Milanovcu

V. I.

30. 06. 2022. u 06:17

POVODOM hapšenja R. K. (58) iz Gornjeg Milanovca, koji se sumnjiči za obljubu maloletnice, jer je navodno dve godine imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjom devojčicom, zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u ovom gradu, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto Shutterstock

Ono što je šokiralo javnost jeste nezvanično saznanje da je majka deteta sve vreme znala za seksualno zlostavljanje, čak je i štitila zlostavljača, time što je ometala istragu i prikupljanje dokaznog materijala.

Zaštitnik građana je od Centra za socijalni rad zatražio informacije o tome da li je porodica devojčice odranije na evidenciji CSR Gornji Milanovac, kao i koje aktivnosti je Centar preduzeo u prethodnom periodu u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece iz te porodice. Od MUP je zatražen izveštaj o aktivnostima koje je nadležna policijska uprava preduzela u navedenom slučaju - navodi se u obaveštenju ombudsmana.

Zaštitnik građana se obratio i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima i zatražio informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju kao i drugom sličnom slučaju u vezi sa istim uhapšenim muškarcem. Tražene informacije treba da budu dostavljene u roku od 15 dana.

Pogledajte više