NENAMENSKI TROŠILI KREDIT: Privedeno pet osoba, među njima i policijski službenik, iz Alibunara i Kovačice

J. L.

24. 06. 2022. u 21:23

ZBOG zloupotrebe položaja, tačnije pranja novca i nenamenskog trošenja kredita Garancijskog fonda AP Vojvodine u Alibunar je uhapšeno pet osoba, među njima i policijski službenik.

D.N.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšeni su S.D. (53) i G.Ć. (47), odgovorno lice jedne ugostiteljske radnje, obojica iz Alibunara, M.M. (38), policajac PS Alibunar, J.B. (56), odgovorno lice PD "Unitrgovina" iz okoline Kovačice, i Z.H. (48), zaposlen u tom preduzeću.

Naime, G. Ć. se tereti da je tokom 2018. godine od S. D. pozajmio 30.000 evra, uz mesečnu kamatu od pet odsto, a potom u dogovoru s njim, kako bi mu vratio dug, na ime ugostiteljske radnje u kojoj je bio zaposlen, podigao namenski kredit od 59.160 evra za energetsku efikasnost kod Garancijskog fonda Vojvodine.

-G. Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S. D, prebacio na račun PD "Unitrgovina", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans - navodi se u saopštenju. - J. B. iz blagajne podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga S. D. i M. M, da bi potom naložio Z. H. da sačini lažnefakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

Pretresom stana M. M. pronađena je municija različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljeno posedovanje municije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Pogledajte više