POLICIJA POTVRDILA PISANJE “NOVOSTI”: Hapšenje zbog velike pljačke kod Aleksandrovca, trojica osumnjičenih, jedan već bio u pritvoru

S. Babović

09. 06. 2022. u 22:27

POLICIJA U Kruševcu potvrdila je večeras ranije objavljena saznanja “Novosti” da su dva lica uhapšena danas zbog sumnje da su izvrpili tešku krađu kod Aleksandrovac.

Foto S. Babović

 Iza rešetaka su se našli B.P.(36)iz Kruševca i Trsteničanin S.M.(31),a sa njima je za krađu osumnjičen i G.N.(52)z Aleksandrovca, koji je,kako je potvrđeno, već u pritvoru zbog ranijih sumnji u slična krivična dela.

-Oni se sumnjiče da su u noći između 29. i 30. maja ove godine provalili u kuću sedamdesetjednogodišnje žene iz okoline Aleksandrovca, iz koje su ukrali zlatan nakit, lovačko oružje i veću količinu raznih predmeta, ukupne vrednosti oko 60.000 evra-saopštila je večeras kruševačka policija.

Foto S. Babović

Policija je potvrdila i da je pretresom stana G. N.(iz Laćisleda kod Aleksndrovca) pronađen deo ukradenih predmeta, dok je policija u stanu B.P.(iz Kapidžije kod Kruševca), pronašla lovačko oružje, kao i jednu automatsku pušku, tako da će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako su “Novosti” objavile, pljačka se dogodila u porodičnoj kući u selu Gornje Rataje kod Aleksandrovca,a osim nakita i oružja,iz kuće su ukradenni i satovi i parfemi. Osumnjičenima je u četvrtak popodne počela da teče mera zadržavanja do 48 sati i po isteku ove mere, očekuje se da budu saslušani pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Brusu,koje vodi istragu celog slučaja.

Pogledajte više