OVO JE ZLATANOVA DRUGA ŽRTVA: Gabrijela imala dve ćerke, bivši muž takođe bio nasilnik

Novosti online 09. 06. 2022. u 10:55

GABRIJELA Serano (36) druga je žrtva koju je Zlatan Vasiljević (42) ubio u Vićenci, nakon što je presudio bivšoj partnerki Lidiji Miljković (42), a posle dvostrukog ubistva on je izvršio samoubistvo, prenose italijanski mediji.

Foto: Fejsbuk

Gabrijela, koja je poreklom iz Venecuele, imala je dve ćerke. Kako prenosi portal ilgiornaledivicenza.it, ona je bila udata za nasilnog muškarca, kog je prijavila za nasilje i od kojeg je pokušavala da se razvede.

Gabrijela je živela u Rubanu i očekivala je da se vrati na posao nakon što je imala operaciju u Španiji, gde joj živi sestra. Gabrijela je želela da se preseli u Španiju i tamo započne novi život, daleko od prošlosti koju je želela da ostavi iza sebe.

Pre nekoliko meseci Gabrijela je upoznala Vasiljevića i počela da se zabavlja sa njim. Upravo ju je on upoznao sa svojom advokaticom Alesandrom Neri, kojoj je ispričala o problemima sa svojim suprugom i maltretiranju koje je trpela. Te reči su na sudskom nivou dovele do pokretanja dva različita postupka.

- Pribavili smo nalog za civilnu zaštitu od suda u Padovi protiv supružnika gospođe Serano. Istovremeno, još uvek se protiv njenog supruga vodi krivični postupak za maltretiranje u porodici. Vest o Gabrijelinoj smrti šok je za mene. Ona me je zamolila da nastavim sa postupkom razdvajanja. Trebalo je uskoro da imamo saslušanje. Sve je tako neverovatno - rekla je Neri.

- Ne znam zašto su bili zajedno. Prema onome što ja znam, njih dvoje su prekinuli vezu, nisu se više zabavljali. Ne znam zbog čega su bili zajedno u automobilu - dodaje advokat.

Foto: Fejsbuk

Zlatan Vasiljević (42) već nekoliko godina boravio je u Italiji, gde se oženio Lidijom sa kojom je imao dvoje dece. Pre nego što je ostao bez posla, ovaj 42-godišnjak je bio tegljač, čime je obezbedio porodici dobar život. Kako bi zadržao standard i porodici nastavio da obezbeđuje dobar život, Zlatan je počeo sve više da se zadužuje. Počele su svađe sa Lidijom, on je navodno postajao sve nasilniji, što je dovelo do suđenja i razvoda.

Lidija je odvezla dvoje dece u školu i u svom automobilu se spremala da krene u hotel u kom je radila, kada joj je ubica prišao i zapucao. On je ispalio više hitaca u nju dok je sedela u vozilu.

Zlatan je potom pobegao i policija je angažovala specijalce i helikoptere kako bi ga pronašli.

Pogledajte više