NEVEROVATAN DETALJ PUCNJAVE U NOVOM SADU: Pas "primio" metak da sačuva gazdi glavu

Lj. P.

17. 03. 2022. u 08:18

NOVOSAĐANIN Miloš M. (32) teško je ranjen juče ujutro, kada su zasad nepoznati napadači u njegom pravcu, dok je šetao psa, ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, a zatim pobegli.

Miloš M. i njegov staford, Foto "Fejsbuk"

Miloš M. je pogođen u desnu nogu, bukvalno na kućnom pragu, jer je na njega pucano u Molijerevoj ulici ispred broja 4, gde stanuje. On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar KCV u Novom Sadu, gde je odmah operisan.

Milošev staford Aga pokušao je da odbrani svog vlasnika i nasrnuo je i ujeo jednog od napadača, koji je tada pucao u psa i ranio ga, ali je hrabri ljubimac, zahvaljujući intervenciji veterinara, uspeo da preživi.

Pucnjava se dogodila oko 6.30, kada je Miloš, kako saznajemo, izveo psa u šetnju. Rani jutarnji sati su, navodno, bili uobičajeno vreme kada je izvodio ljubimca u šetnju, što je njegovom napadaču očigledno bilo poznato. Ne isključuje se mogućnost da je nekoliko dana ranije bio pod "prismotrom", kako bi se tačno utvrdile njegove navike i kretanje tokom dana. Za napad je odabrano rano jutro, kada na ulici još nema mnogo ljudi.

Hitna pomoć odnosi ranjenog Miloša M., Foto "Fejsbuk"

Miloš M. je sa nekoliko hitaca pogođen u noge u trenutku dok se sa Agom nalazio na travnjaku kod parkinga u ovoj, inače, mirnoj ulici, u naselju Detelinara. Prema rečima stanara, čula su se tri ili četiri hica, a kada su pogledali kroz prozor videli su muškarca kako leži na ulici.

Ko je i zbog čega pucao u Miloša M., za koga nezvanično saznajemo da se povezuje sa navijačima FK Novi Sad, zasada nije poznato. Kako nezvanično saznajemo, u napadu su učestvovala dvojica muškaraca, koji su se kolima dovezla na Detelinaru, a automobil su parkirali u jednoj od obližnjih ulica. Navodno je jedan pucao, dok je drugi bio logistička podrška i vozio kola.

Ranjeni Novosađanin je odranije poznat policiji, a iza sebe ima tri osude. Iza rešetaka je, navodno, boravio 2017. i 2018. godine, a ima i četiri krivične prijave zbog nanošenja teških povreda, droge i nedozvoljenog držanja municije. Protiv njega su pisane i prekršajne prijave.

- Lično ne poznajem povređenog, ali sam ga viđao u kraju i znam da živi u našoj ulici, a sada se priča da navodno radi kao obezbeđenje, valjda u nekom lokalu - ispričao je juče jedan od stanara Molijerove.

Pas Aga, Foto "Fejsbuk"

Prostrelne rane po nogama

MILOŠ M. je juče po prijemu u Urgentni centar KCV operisan i nalazi se i dalje na lečenju. Kako su naveli iz ove zdravstvene ustanove, on je primljen u hemoragičnom šoku sa teškim telesnim povredama.

- Ima prostrelne rane natkolenice i potkolenice - navela je pi-ar  služba KCV. - Posle reanimacionih postupaka i sprovedene dijagnostike, pacijent je operisan i u stabilnom je stanju na Odeljenju intenzivne terapije.

Pogledajte više