PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ZA "PRVU OTMICU ZEMUNACA": Opuženog Ristića tražili po domu zdravlja

S. J. M.

25. 02. 2022. u 13:36

OPTUŽENI Goran Ristić javio je da se ne oseća dobro i da je u domu zdravlja, pa je zbog njegovog nedolaska danas u Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje za razbojništvo iz 1997. godine, koje je prema optužnici počinjeno nakon otmice Novaka Stevanića.

Foto Privatna arhiva

Uz njega se još sudi bivšem policijskom inspektoru Milanu Radukiću, Saši Đajiću i Nikoli Bajiću, a ceo slučaj je u javnosti poznat kao "prva otmica Zemunaca", nakon koje se mladi Stevanić osam meseci kasnije – ubio.
Ristićev branilac Ivan Bajazit kazao je sudskom veću da mu se pred sam početak ročišta javio klijent i rekao da je u domu zdravlja na Kanarevom brdu.

- Ristić kaže da mu je izmeren pritisak 200 sa 120, da je na infuziji i da mu nešto sa plućima nije dobro, teško diše, pa mora da ide na rendgen. Dostavišće sudu lekarsku dokumentaciju o tome - naveo je Bajazit.

Međutim, punomoćnik oštećenog Zorana Stevanića Novakovog oca, kojem su tad iz kuće odneli oko 100.000 maraka i četiri kilgrama zlata u nakitu, Milisav Čogurić zatražio je da sud naloži hitno medicinsko veštačenje Ristića.

- Tražimo da se on privede danas u Klinički centar Srbije, da vidimo šta je u pitanju i o čemu se radi, jer sve liči na tešku opstrukciju suđenja - kazao je Čogurić.

Sudija Vesna Božović je odredila pauzu i zvala dom zdravlja u Rakovici i kako je rekla uz veliki napor posle mnogo poziva uspela na kraju da dobije informacije od sekretarice direktora:

- Ona me obavestila da od jutros Goran Ristić nije bio ni u domu zdravlja Rakovica, ni u domu zdravlja Kanarevo brdo i tamo nije dobio lekarsku pomoć, niti je bio na infuziji. U toku dana ću o tome dobiti pismeni izveštaj od direktora. Onda ću postupiti u skladu za Zakonom o krivičnom postupku.

Ristićev branilac Ivan Bajazit naveo je da nema ništa protiv da se sve proveri, a nezvanično se posle suđenja moglo čuti da je okrivljeni izgleda bio u kovid ambulanti.

Foto S.J.M.

Inače, danas je na suđenju trebalo da budu saslušani kao svedoci bivši zamenik načelnika Resora državne bezbednosti Milorad Bracanović i još jedan forenzičar, koji je sad u penziji, a tad je radio na uzimanju tragova iz Stevanićevog stana nakon razbojništva.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom se sumnja da je bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena je pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, odlučio je da progovori.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

BONUS VIDEO: UBISTVO U RUŠNjU: Komšija usmrtio komšiju, nerešeni imovinski odnosi doveli do tragedije
 

 
Pogledajte više