KOMŠIJI PRESUDIO SEKIROM: U naselju Rušanj uhapšen Živojin N. zbog sumnje da je ubio Živka Đ.

J. DINČIĆ

22. 02. 2022. u 20:41

U BEOGRADSKOM naselju Rušanj u utorak je u ranim jutarnjim satima pronađeno telo Živka Đ. (67) kojeg je, kako se sumnja, u ponedeljak sekirom usmrtio komšija Živojin N. (72). Nakon kraće rasprave, on je zadao nekoliko kobnih udarca Živku i to u kući oko koje su se godinama sporili, a zatim se u pratnji advokata sam predao policiji. Njemu je odmah određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Foto N. Skenderija

Prema prvim informacijama, ubistvo u Ulici oslobođenja epilog je dugogodišnje zavade oko nerešenih imovinskih odnosa. Naime, kuća u kojoj se dogodilo ubistvo je otišla na doboš pre pet godina i od tada traju trzavice, ali i sudski spor između ubijenog Živka, koji je bio stari vlasnik i Živojina - novog vlasnika.

- Živojin je mom ocu davno pozajmio 10.000 maraka, a onda je godinama od nas tražio da mu vratimo 80.000 evra kako bismo povratili sopstvenu kuću - ispričala je ćerka ubijenog Živka, koja je u ponedeljak veče prijavila nestanak svoga oca.

- Živko je živeo kod komšije Milutina Gašića, nekoliko kuća dalje i kada nam je javio da ga nema, odmah smo otišli i prijavili nestanak, a ranom zorom su nas dočekale strašne vesti.

Prema Gašićevim rečima, pre pet godina je ustupio gornji sprat svoje kuće Živku na korišćenje dok se situacija sa njegovom kućom ne sredi.

- Ostao je bez supruge ima tri godine, i stalno sam proveravao kako je, da li mu nešto treba. Živeli smo u istoj kući i kako sam video da ga nije bilo ceo dan, odmah sam javio porodici da ga nema - ispričao nam je Milutin. - Živojin je stalno dolazio i izazivao ga što je izgubio kuću, a ja sam mu govorio da ga ne dira, sramota je, napraviće nešto... i evo šta se desilo.

Brat ubijenog Radoslav Đ., koji živi odmah do kuće u kojoj se dogodilo ubistvo, kaže da nije bio u dobrim odnosima sa bratom i da ne želi da komentariše.

Živkove komšije iz ovog prigradskog naselja za njega imaju samo reči hvale. Dodaju da je bio dobar i mada mu je kuća bila oduzeta, godinama sređivao dvorište i održavao sve što je mogao.

PORODICA ČEKALA DA PREUZMU TELO

PRIPADNICI policije i forenzika u utorak su tokom celog dana obavljali uviđaj u kući u kojoj se dogodilo ubistvo. Porodica nastradalog Živojina, uplakane ćerke, zetovi i unuci čekali su pored kapije svog nekadašnjeg doma, kako bi preuzeli telo.

Pogledajte više