RIKOŠET BIO KOBAN: Suđenje za ubistvo Borivoja Simovića u junu 2020. na Senjaku

S. J. M.

11. 02. 2022. u 12:20

BORIVOJA Simovića je pogodio rikošetirani projektil, sa levog boka ispod pazuha. Ta ustrelna rana je izazvala dominantno unutrašnje krvarenje.

Borivoje Simović, Foto Privatna arhiva

Ne može se odrediti koliko dugo je ono trajalo, ali mogao je da se kreće, da trči i priča telefonom jedno kraće vreme od nekoliko minuta. Na to ukazuju i tragovi krvi na ulici i u dvorištu gde je klonuo, pao i umro.

Ovo je odgovarajući na pitanja tužioca kazao sudski veštak Đorđe Alimpijević, na suđenju Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu za teško ubistvo Borivoja Simovića juna 2020. na Senjaku.

Drugi veštak Milan Kunjadić kazao je da se ne može odrediti gde je bio onaj što je pucao, niti u kom položaju je bio Simović kad ga je pogodio metak:

- Na osnovu dve pronađene košuljice i projektila u telu ne može se utvrditi ni kalibar, ni marka pištolja iz kog je pucano. Nesporno je samo da je projektil rikošetirao i da je prvo udario u tvrdu podlogu. Međutim, na uviđaju nije fiksiran materijalni trag gde je metak prvo udario.

Veštak je odgovarajući na pitanje sudije rekao da je nemoguće da je Simović pucao i da mu se metak vratio posle rikošeta.

Borivoje Simović, Foto Privatna arhiva

Na suđenju je svedočila i Tina Zeljković, supruga Ilije Veljovića, Borivojevog druga, kojeg su optuženi pretukli dva dana pre ubistva Simovića. Ona je kazala da je u retrovizoru videla da Iliju tuku, izašla iz auta i počela da vrišti:

- Svi su ga šutirali nogama u glavu i telo. Jedan od njih mi je rekao da se sklonim i pomenuo je Boru, kako sam razumela u kontekstu da je on sledeći, koji će proći loše. Ilija je završio na Urgentnom, imao je teške povrede. Tu noć smo bili u bolnici i onda otišli kod njega kući. 

Sestra: Smeju se i provociraju

Foto: Privatna arhiva

SESTRA ubijenog Borivoja, Marina Simović Pavlović, kazala je sudskom veću da im se okrivljeni često okreću i smeju:

- Šta je smešno u mojoj situaciji? Oni namerno provociraju.

Sudija je na pauzi utvrdila da je to tačno i upozorila ih da to više ne rade.

Pogledajte više