POVREĐENA ŽENA NA FRUŠKOJ GORI: Zaleđeno stablo palo na vozilo

Tanjug

28. 12. 2021. u 08:35

JEDNA ženska osoba lakše je povređena prilikom pada zaleđenog stabla na krov putničkog automobila na Iriškom vencu, saopštilo je danas Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora".

D.N.

Policija i čuvari Nacionalnog parka izvršili su uviđaj, sačinili zapisnik sa lica mesta, a povređenu osobu Hitna pomoć je odvezla na zbrinjavanje.

U saopštenju se ukazuje da je ledena kiša, koja je juče padala na području Fruške gore, pored poledice na putu preko Iriškog venca i na Grebenskom putu, oborila više stabala, od kojih su neka oštetila vozila u prolazu.

Uprkos celodnevnim apelima Nacionalnog parka i postavljenim obaveštenjima o zabrani vožnje, neka vozila su se ipak kretala putevima po Fruškoj gori.

Pored toga, pojedinci su tokom kasnih popodnevnih časova i ponovo u toku večeri uklanjali, čak i kidali obaveštajne trake i sklanjali znake zabrane prolaska, pa su tako i sebe i druge doveli u opasnost rizikujući udes na putu, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka.

Čuvarska služba tog Javnog preduzeća, navodi se u saopštenju, bila je dežurna na terenu i zajedno sa patrolama policije obilazila i kontrolisala teren.

Nadležni upozoravaju da će prijava zbog ugrožavanja bezbednosti biti podneta protiv svakog lica koje bude zatečeno na putu kojim je zabranjeno kretanje.

Pogledajte više