SVAKA POMOĆ IM DRAGOCENA: Jovana Trnić iz Sremske Mitrovice sa tri ćerke živi od socijalne pomoći

S. KOSTIĆ

08. 09. 2021. u 10:15

DA nesreća nikad ne dolazi sama osetila je Jovana Trnić (34) samohrana majka tri maloletne devojčice iz Sremske Mitrovice.

NEUTEŠNI Jovana sa ćerkama, Foto S. Kostić

Njen suprug Ljubomir (43) ubijen je 27. avgusta u naselju Kamenjar, najverovatnije zbog 20.000 dinara socijalne pomoći koje je imao kod sebe, a Jovana je ostala sama da brine o deci. Nije zaposlena i jedini prihodi su joj socijalna pomoć i dečji dodatak.

Zato su meštani Mesne zajednice Blok B pokrenuli akciju da pomognu Trnićima.

- Jovani smo odmah priskočili u pomoć, od momenta kada smo čuli da je njen suprug ubijen.

Ona još nije svesna cele situacije, ipak je to bio šok. Svaka pomoć bi joj dobro došla u nameštaju, hrani, garderobi - kaže Dragan Božić predsednik MZ Blok B.

Najstarija devojčica ima deset godina i ona je pre nekoliko dana krenula u peti razred, druga ima sedam i đak je prvak, dok je najmlađa stara 13 meseci. Njih četiri žive u kući koja nije potpuno završena.

- Sada je važno da im se obezbedi ogrev za zimu, da imaju hranu, a deca toplu garderobu.

Ljubomir Trnić, Ljubomir Trnić, Foto Arhiva

Nadam se da ćemo malo našim snagama a i uz pomoć humanih ljudi, olakšati majci, a i deci - govori Božić.

Jovana je nekoliko dana od ćerki krila da im je otac ubijen.

- Ipak sam morala da im kažem istinu jer su devojčice mislile da ih je tata ostavio. Srednja je teško podnela, bila je veoma vezana za oca. Znam da moram da budem jaka, jer sam im sada sve u životu, ali kada one zaspu briznem u plač - kaže Jovana, koja još ne zna šta je motiv ubistva njenog Ljubomira.

INFORMACIJE

ONI koji žele da pomognu Jovani i njenim maloletnim ćerkama, za informacije mogu da se obrate putem telefona mesne zajednice Blok B 022/621-379, gde će dobiti dodatne instrukcije.

Pogledajte više