NAPADAČ NA NA HAMIDOVIĆA I DALJE U BEKSTVU: Sjenička policija blokirala sve glavne puteve

N.K.

08. 08. 2021. u 16:26

SJENIČANIN E. L. (27), osumnjičen da je u petak veče pokušao da ubije adminstratora Fejsbuk stranice "Sjeničke novine" Edina Hamidovića (48), još uvek nije uhapšen.

Foto: Fejsbuk

Iako je policija odmah nakon događaja krenula u potragu, blokirajući glavne putne pravce, E.L.je uspeo da za sada izbegne sve patrole, uspešno se skrivajući.

- Postoji mogućnost da je, zbog blizine granice sa Crnom Gorom i velikog broja alternativnih putnih pravaca preko Pešteri, uspeo da napusti Srbiju, zbog čega smo obavestili i kolege iz te zemlje. Bilo je i nekih kontakata sa njegovim rođacima, razgovora o tome da se dobrovoljno preda, ali za sada nema rezultata - priča naš izvor blizak istrazi.

E.L. je osumnjičen da je u petak veče, u Ulici kralja Petra, u centru Sjenice iz automobila u pokretu ispalio nekoliko hitaca ka Hamidoviću, pogodivši ga u predelu stomaka, ramena i noge.

Hamidović je u tom trenutku bio u društvu supruge i deteta.

- Čulo se nešto kao kada petarde pucaju i ljudi su počeli da vrište. Kada sam se okrenuo video sam čoveka kako pada. Brzo su pritrčali

Povređeni Hamidović je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gde je operisan, a njegovo zdravstveno stanje stabilizovano. Ipak, zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda, transportovan je za Klinički centar u Kragujevcu.

Inače, Hamidović je administrator Fejsbuk stranice "Sjeničke novine" i član Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Upravo mnogi u pisanju te stranice i političkom angažovanju Hamidovića vide motiv za napad na njega.

- Ta stranica je objavljivala određene informacije o porodici napadača, zbog čega su bili u sukobu. Navodno su mu i pretili - pričaju nam žitelji Sjenice.

Pogledajte više