SASLUŠAN NAPADAČ NA VOZAČA GSP BEOGRAD: Tužilaštvo traži pritvor

N.B. 01. 07. 2021. u 14:10

PO nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija je privela V. D. osumnjičenog da je pre dva dana na autobuskom stajalištu "Omladinski stadion" napao M. J., vozača GSP Beograd.

Foto N. Skenderija

Prema krivičnoj prijavi na teret mu se stavljaju krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i nanošenje teške telesne povrede. Tvrdi se da je V. D. juče oko 3,50 časova, na autobuskom stajalištu „Omladinski stadion“ u alkoholisanom stanju bez povoda i razloga metalnu kantu za otpatke bacio na vetrobransko staklo autobusa u vlasništvu „Gradskog saobraćajnog preduzeća“ garažnog broja 3426 koje je bilo parkirano, usled čega je došlo da naprsnuća vetrobranskog stakla autobusa. Nakon toga je autobusu prišao vozač  – oštećeni M. J. koga je osumnjičeni V. D. bez povoda više puta udario  pesnicom u po glavi i telu, nanevši mu tako teške telesne povrede. Tom prilikom mu je izbio zube i naneo podlive po licu i telu.

Na današnjem saslušanju u Tužilaštvu, u prisustvu branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti, V. D. je izjavio da je bio pod dejstvom alkohola i da se ne seća događaja.

Tužilaštvo je predložilo da mu Prvi osnovni sud u Beogradu  odredi pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pogledajte više