LUKSUZNI STAN NA TIKETU: Masna fudbalska opklada koja se i danas prepričava u podzemlju

Novosti online 07. 06. 2021. u 21:35

UVEK na pobedu i veliki ulog. Samouverenost mu nikada nije manjkala tako da je i pala opklada koja se i danas prepričava među fudbalskim poslenicima.

Foto: N.Paraušić

Opklada je pala između Željka Ražnatovića Arkana, tadašnjeg vlasnika FK OBilić, i Brace Grubačića, direktora UFA media. Kladili su se da će Obilić biti prvak Jugoslavije. Ulog 100.000 maraka.

- Evo, pet kola pred kraj siguran sam da ću dobiti opkladu - govorio je Arkan i nadao se da će osvojiti i Kup.

Foto: N.Paraušić

Arkan sa fudbalerima proslavlja pobedu

I Arkan je dobio opkladu. Prvenstvo 1997/98. je osvojeno, ali ne i Kup Jugoslavije. Ušli su u finale i izgubili od Partizana.

Ilustracije radi, cena kvadratnog metra u centru Beogradu tada je bila oko 1.000 maraka. To znač,i da se od opklade mogao kupiti luksuzan stan od 100 kvadratnih metara u centru Beograda.

Arkanova saga u Obiliću počela je juna 1996. godine. Preuzeo je klub i brzo ga pretvorio u vrhunski tim. Uz njega, Obilić je krenuo na vrh jugoslovenskog fudbala. U sezoni 1996/97, klub je završio Prvu grupu B ligu kao prvi, i napredovao prvi put. U čuvenoj sezoni 1997/98, predvođeni trenerom Draganom Okukom, osvojili su prvenstvo i prvi put postao prvak Jugoslavije. U istoj sezoni odigrali su i finale Kupa Jugoslavije i izgubili od Partizana. Naredne sezone su bili viceprvaci, a 1999/2000. su završili prvenstvo kao treći. Tokom ovog perioda Obilić je napravio niz od 47 uzastopnih ligaških mečeva bez poraza.

Onda je 15. januara 2000. ubijen Željko Ražnatović i danas mnogi ne znaju da li Obilić postoji.

Pogledajte više