POČELO SUĐENJE POZNATOM HIRURGU SA VMA KOJI JE PRETUKAO SVOJU SUPRUGU: Spreman da zaključi sporazum o priznanju krivice

J.D.Lj. 08. 08. 2023. u 16:36

UVODNIM izlaganjem i čitanjem teksta optužnice u Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje doktoru Nikoli Ostojiću, poznatom beogradskom plastičnom hirurgu, koji je optužen da je 2. februara brutalno pretukao suprugu.

Foto: Instagram

Kako "Novosti" saznaju, doktor se na pretresu kratko izjasnio o navodima optužnice, a u svoju odbranu je rekao da se sve dogodilo spletom raznih nesrećnih okolnosti, da se mnogo kaje zbog svega, da mu je žao i da je spreman da sa nadležnim tužilaštvom sklopi Sporazum o priznanju krivice.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, te se on tako, i dalje nalazi iza rešetaka.

Inače, tužilaštvo hirurga tereti da je suprugu duži vremenski period ponižavao i tukao, a da joj je teške povrede naneo u februaru, kada ga je ona prijavila i kada je i uhapšen.

U međuvremenu, njegova supruga podnela je nadležnima zahtev da doktora puste iz pritvora i omoguće mu odbranu sa slobode, te time i češće viđanje sa decom, kojoj veoma nedostaje. Taj zahtev, međutim, nije odobren.

Suđenje se nastavlja krajem avgusta kada će biti saslušana oštećena i svedoci.

BONUS VIDEO: Nasilje u porodici na Karaburmi

Pogledajte više