OPET ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO BOJANA MIRKOVIĆA: Advokat se upoznaje sa spisima

S. J. M. 15. 06. 2023. u 16:57

SUĐENjE petorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu 2020. godine ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu. To je treći put za redom da se suđenje ne održava, a ovaj put razlog odlaganja je što je optuženi Ivan Nikčević izabrao novog advokata, koja je tek juče u sudu uzela spise predmeta da se upozna sa njima, za šta joj je potebno vreme. Tako je novi glavni pretres zakazan za kraj jula.

Foto Z. Jovanović/Tanjug/privatna arhiva

Prethodno suđenje odloženo je jer je Nikčević otkazao punomoćje dvojici advokata, a nije bio našao novog. Sud mu je za to ostavio rok od osam dana, a kako on u tom periodu nikoga nije angažovao postavljen mu je branilac po službenoj dužnosti. Ipak, na jučerašnjem suđenju pojavila mu se izabrana advokatica.

U ovom predmetu sudi se za saizvršilaštvo u ubistvu Mirkovića, Ivanu Nikčeviću, Lazaru Tejiću, Dušanu Kokoružu i Bojanu Kovačeviću, a Filipu Ivanoviću za pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Tejić je optužen kao neposredni izvršilac likvidacije, što jer on i priznao, Nikčević da je nabavio telefone i gps lokator i obučio Tejića kako da ga postavi i navodio ga prilikom praćenja žrtve. Kovačeviću se sudi da je vozio Tejića u osmatranje zgrade u kojoj je Mirković živeo, a Kokoružu da ga je posle ubistva odvezao na Zlatobor, gde se krio, a onda sa njim došao u Loznicu.

Prema optužnici tu su se trebali naći sa Filipom Ivanovićem, čija je uloga bila da Tejića prebaci u BiH, ali su uhapšeni.

Pogledajte više