DŽONIĆ DOBIO DOŽIVOTNU: Izrečena presuda za trostruko ubistvo kod Aleksinca

J. Ć. 13. 06. 2023. u 11:14

Na doživotnu kaznu zatvora osuđen je danas pred Višim sudom u Nišu Goran Džonić (61), zbog brutalnog ubistva brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26), u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine u ataru aleksinačkog sela Moravac.

Foto: J. Ćosin

Kako je naš list pisao, tužilaštvo je u svojim završnim rečima predložilo sudu da Džonića osudi na kaznu doživotnog zatvora. Sa završnim rečima tužioca složili su se i punomoćnici oštećenih, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu tvrdeći da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Suđenje je počelo 22. februara ove godine pripremnim ročištem, a tokom glavnom pretresa pred sudskim većem kojem predsedava sudija Mirko Drašković izjave su dali kako sam okrivljeni, tako i veći broj svedoka poput policajaca, veštaka balističara, neuropsihijatra, majke ubijenog Gorana i majstor koji je Džoniću pozajmio alat koji je ovaj, kako se sumnja, iskoristio za izradu prigušivača za pištolj.

Džonić se na glavnom pretresu pravdao da nije kriv za smrt rođaka i pritom je negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu neposredno nakon hapšenja i na ponovljenom saslušanju gde je kao počinioce označio komšije iz sela - braću Milošević. 
 
Pogledajte više