"PRAVDA JE POBEDILA" Mašan za "Novosti", nakon što je oslobođen krivice za otmicu deteta

M. Škorić

19. 05. 2023. u 12:30

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Jelena Abramović podnela protiv supruga Mašana Lubarde, zbog otmice njihovog dvogodišnjeg deteta.

Foto: Printskrin/Društvene mreže

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, postupajući po navedenom krivičnopravnom događaju, izvršilo provere i pribavilo sve relevantne podatake, nakon čega je odbacilo krivičnu prijavu koju je podnela J. A. podnetu protiv M. L., budući da je utvrđeno da se u radnjama osumnjičenog nisu stekla obeležja krivičnog dela oduzimanje maloletnog lica - rečeno je iz tužilaštva.

Kako su "Novosti" ranije pisale, Mašan je istakao kako nije od supruge dobio papire za razvod, ali i da je na osnovu rešenja ciriškog suda on staratelj deteta. Da je to nesumnjivo činjenica koja ne može da se ospori, Lubarda je "Novostima" dostavio rešenje suda u Cirihu kojim je potvrđeno njegovo starateljstvo, a samim tim opovrgnuta izjava njegove supruge Jelene da je "oteo" dete.

Foto: Privatna arhiva

Mašan Lubarda je za "Novosti" povodom odluke tužilaštva rekao da mu je drago što je pravda pobedila.

- Drago mi je što je pravda pobedila. Uredno sam izneo sve dokaze koji postoje od strane legalnih državnih institucija. Ne bih se više izjašnjavao - izjavio je Mašan.

Podsetimo, porodična drama traje od Velikog petka kada je Jelena Abramović izašla u medije i ispričala da je njen još uvek zakoniti suprug oteo njihovo dvoipogodišnje dete i odveo ga u Švajcarsku bez njene saglasnosti i pasoša, koji je ostao kod nje.

Pogledajte više