KANTARU SE PONOVO NIJE SUDILO: Opet odložena dva ročišta u postupku protiv Nikolića

J. S. 12. 05. 2023. u 16:31

Pred Osnovnim sudom u Vranju u petak ponovo nije održan glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući.

Foto: J. S.

Odloženo je i ročište u postupku koji se vodi pred ovim sudom zbog ugrožavanja sigurnosti  nekadašnjeg načelnika policije u Vranju Igora Živkovića.

U prvom slučaju  trebalo je da bude održano drugo ročište u ovom predmetu, ali pošto Nikoliću poziv za suđenje nije uručen u odgovarajućem vremenskom periodu, nisu ispunjene procesne pretpostavke, te je sud  kao i prošli put, odložio glavni pretres za 23. jun. Od dana uručenja poziva, pa do zakazanog suđenja, trebalo bi da prođe 8 dana, što u ovom slučaju nije ispunjeno, za svega nekoliko sati razlike od momenta uručenja, do početka suđenja, termina koji je upravo odredio Osnovni sud u Vranju.

Takođe, na prethodnom ročištu sud je zatražio od Zdravstvenog centra Vranje, dostavljanje celokupne dokumentacije o lečenju i intervencijama u vezi Nikolića, jer mu je nekoliko puta baš na dan održavanja suđenja pozlilo, te su ona odlagana, kao što je slučaj i sa ovim predmetom. Taj dokument nije dostavljen sudu. Nikolić je sudu u međuvremenu dostavio izveštaje fizijatra, u kojima mu se preporučuje strogo miromanje i odsustvo kretanja.

Ono što je obeležilo jučerašnje ročište je zahtev Nikolića, koji je uputio sudu, tražeći isključenej javnosti iz ovog i drugih predmeta koji se odnose na njega.Tužilaštvo nije uvažilo ovaj zahtev, a sud će tek odlučiti o njemu.

Pogledajte više