DARKO KOSTIĆ SUTRA KONAČNO PRED SUDOM: Počinje pretres protiv modnog kreatora

J.D.Lj. 10. 05. 2023. u 11:02

U PRVOM osnovnom sudu u Beogradu, posle dva odlaganja, sutra bi trebalo da počne suđenje poznatom modnom kreatoru Darku Kostiću, koji se tereti za protivpravno lišenje slobode Š. H. u aprilu prošle godine.

Foto: N. Fifić

Podsetimo, prethodna dva zakazana pretresa odložena su jer najpre sud nije mogao da nađe optuženog kreatora, odnosno njegovu adresu i uruči mu poziv. Međutim, sredinom aprila, optuženi se pojavio na zakazanom pretresu, ali isti nije mogao da se održi jer su Kostiću dotadašnji advokati otkazali punomoćje.

Inače, modni kreator se tereti da je u aprilu prošle godine, posle žurke u svom stanu, Š. H. vezao i oterao ga u špajz, nakon čega mu je, navodno, nožem pretio, a mladić je nekako uspeo da se oslobodi i pozove policiju u pomoć.

Kostić negira sve optužbe, a nadležno Tužilaštvo traži da ga sud oglasi krivim i osudi na kaznu ne manju od dve godine zatvora.

Inače, kreator je već bio osuđen odlukom Trećeg suda 2021. godine na godinu dana kućnog zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.
 

Pogledajte više