VERNICI UZ SVOG PROTU: Belocrkvani ispred tužilaštva, podrška svešteniku osumnjičenom za polno uznemiravanje devojčice (14)

Jelena J. Baljak 27. 02. 2023. u 15:11

GRUPA od petnaestak Belocrkvana okupila se danas ispred zgrade Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, tokom saslušanja sveštenika J.C. iz Bele Crkve, inače osumnjičenog za polno uznemiravanje 14-godišnje devojčice iz istog mesta.

Foto: J.J.Baljak

Prevalili su, kažu, 40 kilometara u jednom pravcu samo da bi svom omiljenom proti pružili moralnu podršku, jer čvrsto veruju da on nije kriv za to za šta ga terete.

-Optužbe da je neprimereno dodirivao maloletnicu su krivokletstvo i napad na pravoslavlje. Naš sveštenik, koji za 30 godina nije imao ni jednu mrlju, to sigurno nije uradio – tvrde okupljeni vernici.

Oni ističu da svojim pojavljivanjem ispred zgrade tužilaštva ni na koji način ne žele da vrše pritisak na nadležne organe.

-Došli smo da u miru, bez izazivanja ikakvih incidenata, pokažemo našem proti da nije sam, da smo uz njega. Verujemo u njegovu nevinost i da će biti oslobođen svih optužbi – dodaju Belocrkvani, uz napomenu da bi ih na današnjem skupu bilo mnogo više, ali da su mnogi morali jutros da odu na posao.

O porodici devojčice, koja je J. C. optužila za polno uznemiravanje, kažu da ne znaju ništa, a još manje šta bi mogao da bude njihov motiv za, kako tvrde, lažnu prijavu.

FOTO: Internet/Infobc.rs

 

Podsetimo, majka 14-godišnje devojčice podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika, nakon što joj je ćerka ispričala da ju je 3. januara, posle večernje službe, u zaključanoj ispovedaonici dodirivao po grudima i međunožju, govoreći joj o seksualnim odnosima.

Nakon saslušanja i veštačenja devojčice, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je protiv sveštenika pokrenulo predistražni postupak zbog sumnje da počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnicom. Sud mu je izrekao privremenu meru zabrane prilaska i komunicaranja sa devojčicom i njenom porodicom.

Kako nam je potvrdio njegov advokat, sveštenik je danas, tokom iznošenja svoje obrane, sve te tvrdnje osporio.

Pogledajte više