LAZAREVIĆ STIGAO IZ KUĆNOG PRITVORA: Odloženo pripremno ročište u postupku protiv Darka Šarića i još 13 optuženih

N.B. 20. 02. 2023. u 17:55

PRIPREMNO ročište u postupku protiv Darka Šarića i još 13 osoba, kojima se na teret stavlja niz krivičnih dela, među kojima i pokušaj ubistva, odloženo je danas u Specijalnom sudu za 23. februar, pošto se nije pojavio branilac optuženog Milana Vučinića.

Foto: M. Anđela

Na današnje ročište, stigao je optuženi advokat Dejan Lazarević, kojem je 17. februara ukinut pritvor u zamenu za kućni pritvor uz elektronski nadzor. On je uhapšen u aprilu prošle godine, a lisice na ruke tada su stavljene i Šariću, koji se u tom trenutku nalazio u kućnom pritvoru.

Pored Šarića, Lazarevića i Vučinića, optuženi su još i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić), Milan Vučinić, Arso Šarić i Duško Šarić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Šariću na teret stavlja da je u periodu dok je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a kasnije i u kućnom pritvoru, tačnije od početka 2020. pa sve do hapšenja, oformio kriminalnu grupu. Naloge pripadnicima je, kako se tvrdi, izdavao preko kriptivanih telefona sa instaliranom aplikacijom "Skaj". Tako je, kako se sumnja, stvorio plan da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Pljevljaka i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, tvrdi se, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

BONUS VIDEO - KRENULA KOLONA: Džipovi i vozila pod rotacijom i sirenama napuštaju Dedinje i kuću Darka Šarića

Pogledajte više