POVREDIO ŽENU NA SKIJANJU, PA POBEGAO: Posle nesreće na Kopaoniku, Rumun osuđen uslovno na osam meseci

S.BABOVIĆ

06. 02. 2023. u 14:30

MLADIĆ K.P. (28) iz Rumunije osuđen je zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti iz nehata na osam meseci, uslovno na godinu dana kazne zatvora, čime je slučaj povređivanja Nišlijke na Kopaoniku prošle nedelje dobio i konačan epilog.

Foto:S.Babović

- Okrivljeni je sve priznao na saslušanju i suđenju, sve se završilo u toku jednog dana, tako da je Osnovni sud u Brusu doneo odluku - iznosi izvor "Novosti".

U Osnovnom sud napominju da oštećena nije istaklaimovinsko pravni zahtev. Kako su "Novosti" ranije objavile, rumunski državljanin uhapšen je na graničnom prelazu zbog sumnje da je izazvao nesreću na skijalištu na Kopaoniku 30.januara, kada je teže povređena Nišlijka Marina Stojadinović.

Osumnjičeni je identifikovan na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera na skijalištu, nakon čega je ceo slučaj ekspresno rešen. Do teškog povređivanja skijašice došlo je kada je rumunski državljanin direktno naleteo na Nišlijku na skijama, sa druge staze.

Marina Stojadinović je polomila ruku i u međuvremenu je, kako su „Novosti“ objavile, operisana UKC Niš. Puštena je na kućno lečenje.

Kod kuće je i osuđeni K.P, kome je naložemo da u roku od 24 sata napusti našu zemlju.

Pogledajte više