OPTUŽNICA UKINUTA TREĆI PUT: Odbrana: Nema dokaza da je Milovan Marinković usmrćen iz niskih pobuda

Lj. P.

10. 06. 2022. u 19:20

VIŠI sud u Valjevu vratio je tužilaštvu u tom gradu optužnicu podignutu protiv Novosađanina Radovana S. (57), osumnjičenog za teško ubistvo Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine, na dopunu.

Foto: Privatna arhiva

Ovo je, inače, već treći put da vanpretresno sudsko veće vraća optužnicu, kako bi je dopunili novim dokazima.

U ovu nesvakidašnju situaciju se došlo, jer, kako saznajemo, ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje da je reč o teškom ubistvu počinjenom iz niskih pobuda kako stoji u optužnici i da tužilaštvo nije dokazalo niske pobude.

To, prema rečima novosadskog advokata Ivana Gvozdenca, branioca Radovana S., potvrđuje navode odbrane da u ovom slučaju nema dela teško ubistvo i da nema niskih pobuda, kao i da odbrana od početka tvrdi da je upravo porodica osumnjičenog Novosađanina žrtva i ta koja je u ovom događaju oštećena.

- Na istom stanovištu je i Viši sud u Valjevu, s obzirom na to da je u samoj odluci, upravo navedeno da kod okrivljenog nema niskih pobuda - predočava Gvozdenac.

Novosađanin Radovan S. se sumnjiči da je 27. septembra 2020. godine došao do kuće žrtve, gde je između njih došlo do žučne rasprave, a onda je iz prostorije u prizemlju, u kojoj su bili sami, odjeknula dva pucnja.

Prema nezvaničnim pričama, koje su se mogle čuti, Milovan je navodno bio opsednut Vesnom S., ženom osumnjičenog, proganjao ju je i uznemiravao. Navodno joj je slao razne, pa i preteće poruke, a takvih sadržaja nisu bili pošteđeni ni članovi njene porodice.

Od zadobijenih povreda Milovan je odmah izdahnuo, a Radovan S. je automobilom otišao iz sela. On je uhapšen u Osečini, gde ga je policija zatekla za volanom automobila "nisan", a pretresom vozila je pronađeno oružje.

Tokom istrage, u Tužilaštvu u Valjevu saslušane su ćerka i supruga ubijenog Marinkovića. Prema nezvaničnim saznanjima, supruga ubijenog Milovana je kazala da je pre nemilog događaja, u njihovu kuću u Gunjacima dolazila policija i da se raspitivala o njenom mužu, navodno zbog nekih pretnji. Obe su kazale da su tog 27. septembra, kada je Radovan S. došao da traži Milovana, bile kod kuće i da su čule pucnje.

 

VESNA NIJE SVEDOČILA

SUPRUGA osumnjičenog Novosađanina, Vesna S., tokom istrage nije saslušana. Ona je iskoristila zakonsko pravo da kao privilegovani svedok ne odgovara na pitanja i svedoči.

Pogledajte više