SUĐENJE ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA KRENULO IZ POČETKA: Optuženi ponovili da nisu krivi

J. D. Lj.

06. 06. 2022. u 18:02

ZBOG promene sudskog veća, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu formalno iz početka krenulo suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću Priki, koji su optuženi za ubistvo Blaža Đurovića, 2018. godine u beogradskom naselju Dušanovac.

Foto: P. Mitić/MUP

Ivanov je ponovio da ostaje pri svojoj ranijoj odbrani, da nije kriv i da nema nikakvih saznanja o delu koje mu se stavlja na teret.

Slično je rekao i Vesković:

- Sve sam razumeo, nevin sam i ništa ne znam o onome što se desilo na Dušanovcu, tim pre jer tada nisam ni bio u Beogradu. Što se tiče ostalih detalja, jedva čekam da kažem šta imam, ali ne sada. Reći ću na nekom od narednih pretresa.

Nakon toga, odbrana je imala niz predloga vezano za, kako za izdvajanje nekih već postojećih dokaza, tako i za pribavljanje novih, pre svega elektroforegrama u elektronskom obliku, koji bi trebao detaljno da pokaže kada je i kako pribavljen DNK materijal, koji navodno pripada optuženima, kako sa mesta događaja, tako i na nekim pronađenim predmetima.

U višesatnom izlaganju, doktor Dušan Keckarević, stručnjak sa Biološkog fakulteta u Beogradu, koji je radio nalaz DNK, ponovio je da ostaje pri svom mišljenju, objašnjavajući detaljno šta su on i kolege sve koristili u analizi. On je do kraja ostao istrajan u tome da je nesporan DNK profil potvrđen od strane stručnjaka sa Fakulteta.

Međutim, odbrana optuženih insistirala je na tome da veštak odgovori da li zna šta je Fakultetu uopšte dostavljeno i na koji način. A sve sa sumnjom da je rađena samo jedna analiza i to materijala koji su biolozi dobili, a da se sve ostalo iskoristilo "za podmetanje". Odbrana je upravo stoga insistirala da treba da bude saslušan veštak iz MUP, Jelena Stošić, pre nego Keckarević, ali je ona neposredno pre početka današnjeg glavnog pretresa izostala sa istog dostavljajući opravdanje da se nalazi na godišnjem odmoru.

BONUS VIDEO: 

SPREČENA NESREĆA U ZEMUNU: Brzom akcijom vatrogasaca lokalizovan požar u magacinu

Pogledajte više