OKRIVLJENI JE PUCAO U NAS: Na suđenju za ubistvo Jovice Radonjića, svedočio njegov drug Miloš Mijatović

S. J. M. 10. 05. 2022. u 12:47

TOG dana smo bili u Kuli i Novom Sadu i do Jovicinog stana u Beogradu smo došli oko 19 časova. Jovica je parkirao i izašao iz auta, a ja sam seo na mesto vozača da džip vratim vlasniku, jer nije bio Jovicin. On je ispred pričao telefonom i tad nam je prišao okrivljeni i pucao u Jovicu četiri ili pet puta. Onda je prišao meni i pucao, a ja sam se bacio na bok na suvozačevo sedište. Pogodilo me pet metaka. Sve je trajalo nekoliko sekundi.

Foto: Arhiva "Novosti"

Ovo je danas na suđenju Dejanu Mitroviću zbog ubistva Jovice Radonjnića u aprilu 2015. godine, u Višem sudu ispričao Radonjićev prijatelj i svedok oštećeni Miloš Mijatović.  On je kazao da je siguran da je okrivljeni bio taj što je pucao:

- Policajci su mi tri puta donosili i pokazivali slike raznih osumnjičenih i nikoga od njih nisam prepoznavao, ali kad su mi 2020. godine pokazali sliku Mitrovića bio sam sigurad da je on taj. Posle sam išao na prepoznavanje i nemam sumnju. Prepoznao sam ga po licu i po građi tela. Prišao mi je bio na metar i po, iako je imao nešto preko brade, poput marame.

On je kazao da se sa Radonjićem upoznao preko prijatelja kod kojeg je ovaj popravljao auto, a kasnije su se sreli i u istražnom zatvoru, pa su po izlasku nastavili da se viđaju i druže.

Na pitanje sudijue da li ima šta da kaže na ovakvo svedočenje oštećenog Dejan Mitrović je kazao da nema veze sa tim ubistvom i da nikada nikoga nije upucao:

- Niti ovog čoveka poznajem, niti onog drugog. Zašto bih to uradio? Ceo život sam krao i uvak imao za hleb i benzin i ono najosnovnije.

Mitrović je inače u zatvoru u Sremskoj Mirtovici gde izdržava dve kazne zbog krađa, koje mi ističu na jesen.

Pogledajte više