MIROSLAV ALEKSIĆ O OPTUŽBAMA MAŠE ĐORĐEVIĆ: Opisuje događaje koji se nisu dogodili

S. J. M. 04. 04. 2022. u 15:53

MIROSLAV Mika Aleksić se detaljno izjasnio i o optužbama Maše Đorđević za koju je rekao da je četiri godine bila u dramskom studiju u gimnazijskoj grupi i da nije imala njegovu podršku da sprema glumu.

Foto: P. Milovanović

- Ona je radnju smestila u 2015. i 2016. godinu, a 2015. je upisala Italijanski jezik i nije više bila u studiju. Vratila se 2016. mesec dana pred prijemni na glumi i spremala se sa Biljanom. Mašu sam posle video 2017. na diplomskom kod Milene i 2019. na završnom ispitu Biljanine klase. Ona pominje i susret 2018. i kaže da sam je poljubio i da je plakala, a svedoci kažu da sam je srdačno zagrlio i da smo pričali o njenom fitnesu.

Sudija Zoran Božović je tu opomenuo Aleksića da ne čita izjave oštećenih i svedoka, jer će imati priliku da ukaže na sve što smatra sporno kad oni budu u sudu davali izjave.

- Jedno je kada se kaže silovao je, ali kad pročitate kakvo je to silovanje, onda kažete neko ovde nije normalan - odgovorio je optuženi. - Tužilja u optužnicu nije uvrstila delo koje Maša opisuje u svojoj prvoj izjavi, a koje je identično opisano kao druga dela koja su uvrštena. Preslikano je kao kod Nikoline Vukićević i kod nje ono stoji, a kod Maše je ignorisano. Ne znam gde se odjednom izgubila ta osnovana sumnja. I uvek ide prvo je uhvatio za grudi, pa za zadnjicu i na kraju da se ona uplašila. U optužnici je označeno da se prvo delo dogodilo u januaru 2014. kada je imala 17 godina, a drugo u septembru 2014. i opet je imala 17 godina. A ona je i prvi i drugi put ima 18 godina. Tu se vidi šta tužilja radi, lažu i izmišljaju. U kasnijim izjavama su ove radnje dopunjavane i opet falsifikovane i ne može da se utvrdi kad su se dogodile, a u pitanju su dva silovanja. 

Aleksić je pitao da li su se uopšte dogodila?

- Maša kaže "nisam znala šta se dešava, nisam bila svesna da se radi o seksualnom zlostavljanju", ali onda tvrdi da je imala strah kad je i dalje dolazila na časove. Na pitanje mog advokata na saslušanju kad je postala svesna da je to seksualno zlostvaljnje, odgovorila je dva meseca pre prijave, a to je šest godina posle događaja koji opisuje. U opisu događaja koji se nisu dogodili, kaže se da sam ih ja naučio da kad muškarac kaže ženi skidaj gaće, ona mora da skine. To je Štefice Cvek u filmu "U raljama života". Tako Maša kaže da sam ih ja učio da ako neko hoće da bude glumica mora da ima seks pre Akademije sa nekim od svoje generacije i ona me posluša. I kad je došla na čas u septembru posle raspusta kazala mi je da je to obavila, a ja sam joj čestitao. I rekla je da su muškarci grubi. I posle toga ona nije svesna šta je to seksualno zlostavljanje, koje se inače nije dogodilo.

Aleksić kaže da je Maša izjavila da je i dalje dolazila u studio, jer je verovala da će tako lakše da upiše FDU i ako je Mika sprema:

- Ja imam pravo da kažem da neću da je spremam. Inače, ona vrlo lako prelazi preko tri silovanja. A kaže i da je bilo normalno da ih dok stoje u redu da plate članarinu ja dodirujem po grudima i zadnjici. Oni stoje u grupi, a ja to radim?! Inače one sve kad su davale izjave kažu: "Sad sam srećna, imam dečka i normalnu vezu". A Maša u to vreme nije bila srećna, ima dečka i ima problem. Tako je i sa Ivanom i sa Ivom i sa Jefimijom. Ogromno nezadovoljstvo, ali to je mladost kroz koju se prolazi.

Aleksić navodi da se u optužnici kaže da ga je Maša plačući molila da prestane, ali da ona to nigde nije rekla.

- To se svesno tako dopunjava. Sve se događa u 75 kvadrata, gde je 25 ljudi, nema vrata, može bilo kod da uđe, sa otvrenim prozorima, upaljenim svetlom, bez zavesa... Onda se kaže da je Maša normalno izašla, sela na čas i nije plakala. Zatim neke devojke svedoče da je Maša u zimu 2016. kada nije bila u studiju već na fakultetu, izašla iz kancelarije crvena i raščupana. Maša sama kaže da je imala problem u grupi, da je niko nije prihvatao. Ona nema najbolju drugaricu studiju, pogotovo ne Ivu kako se to ovde tvdi. Imam fotografije snimljene nekoliko dana posle "silovanja" da vidite kako ona sa drugim devojkama na njima izgleda.

Sudija mu je tu rekao da sve to imaju u spisima i da će ih sud ceniti.

VEZA SA NVO

MIROSLAV Aleksić je naveo da Maša Đorđević ima podršku Regionalne akademije za razvoj demokratije, čiji je prezenter postala 2020. godine i njen dlan je korišćen u njihovoj stimulisanoj kampanji "Nisi sama":

- Te godine se i formirao tim za taj projekat. A Iva Ilinčić je imala zadatak da poziva, anketira i lobira, a svedoci će reći koga su sve ona i Maša zvale da se pridruže ovome.

Pogledajte više