IKONOPISAC PONOVO OSUĐEN NA 30 GODINA: Vladan Grahovac izmasakrirao Jelicu (82) nožem

J. Ć.

25. 03. 2022. u 10:10

VLADAN Grahovac (29) osuđen je danas ponovo na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva Nišlijke Jelice Tatarovski (82).

Foto Privatna arhiva

Njemu je aprila prošle godine za teško ubistvo izrečena kazna od 30 godina zatvora, a na tu presudu žalilo se i Više javno tužilaštvo tražeći 40 godina, ali i njegov branilac sa zahtevom da se iznova veštači njegova uračunljivost. Apelacioni sud je oktobra prošle godine prvostepenu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje koje je danas okončano.

- Razlog zbog čega je bila ukinuta presuda bilo je pitanje da li je ubistvo bilo izvršeno iz koristoljublja. Mi smo izvođenjem svih dokaza ponovo našli da je u pitanju koristoljublje. Ono što smo mi našli je da je jedini motiv bio koristoljublje - rekao je sudija Višeg suda Mirko Drašković.

Grahovac je staricu izmasakrirao nožem i čekićem 31. avgusta 2019. godine u njenom stanu u Bulevaru Zorana Đinđića. Jelicu je poznavao jer je u njenoj zgradi stanovao dok je studirao stomatologiju u Nišu. Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, naneo joj je 26 ubodnih rana u predelu lica, glave, grudnog koša, leđa i vrata, osam razderno-nagnječnih rana čekićem, udarce pesnicom i stopalom, te povrede vrata.

BONUS VIDEO: MUŽ IZBO ŽENU I POVREDIO ĆERKU: Pokušaj ubistva u Vranju

 
Pogledajte više