KOŠKANJE PRERASLO U TUČU: Nastavljeno suđenje osmorici mladića iz Šida optuženim za tuču u Novom Sadu

Lj. P. 16. 03. 2022. u 12:02

U VIŠEM sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje osmorici mladića iz Šida koji se terete za tuču, 20 februara 2021. godine, ispred jednog ugostiteljskog lokala u centru Novog Sada u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga zadobili teške, a Mateo Pete lakše povrede.

Lj.P.

Dejan Nedinić i Bojan Medić, koji zajedno sa Markom Momićem, Mihajlom Miljenovićem i Vladimirom Simićem odgovaraju za nasilničko ponašanje u grupi, juče su pred krivičnim većem sudije Ivane Josifović izneli svoju odbranu u vezi sa onim što se dešavalo pre odlaska u lokal u Ulici Laze Telečkog, gde je Miljenović organizovao rođendansku žurku, ali i u samom lokalu, a i posle tuče.

Nedinić, koji je sada prvi put izneo svoju odbranu, istakao je da je u lokalu popio pet-šest čašica viskija i da je u jednom momentu video gužvu između njegovog i nekog iz društva za drugim stolom. Po onome što je ispričao, u toj gužvi možda je nekoga udario, a ako i jeste da mu je zbog toga žao.

Dopunjujući svoju ranije datu izjavu Bojan Medić je istakao da je u gužvi koja je nastala u lokalu on zadobio dva udarca pesnicom u glavu i po licu i da je ispod oba oka imao modrice, o čemu svedoče i fotografije koje je juče predao sudu, a morao je da traži lekarsku pomoć u Kliničkom centru Vojovodine, jer je dobio udarac i ispred lokala, te mu je bila polomljena vilica. Prema njegovim rečima, nije postojala nikakva namera njega i njegovih drugova da izazovu tuču.

Svedok oštećeni Dragoljub Mihajlović, opisijući situaciju u lokalu, rekao je da je njegov prijatelj Mateo Pete primetio neku gužvu, a onda im je obezbeđenje naložilo da izađu napolje, ali da im pre toga nisu prilazili konobari i da ih nisu upozorili na ponašanje.

- Prvi udarac sam zadobio čim sam izašao iz lokala i ne mogu da prepoznam ko je od optuženih me udario – kazao je Mihajlović, dodajući da nijednim gestom, rečju ili ponašanjem u lokalu nije stvorio takvu situaciju da neko udari. - Ja nikoga nisam udario. Napolju su svi bukvalno krenuli na mene.

Po onome što je ranije rekao, u jednom momentu je izgubio svest, a da svega što se seća jeste da se probudio u bolnici.

Suđenje se nastavlja 6. aprila saslušanjem preostale dvojice oštećenih i svedoka.

KRIVIČNA PRIJAVA

OPTUŽENI Bojan Medić je, prema rečima njegovog branioca, advokata Radomira Munižabe, Osnovnom javnom tužilaštvom u Novom Sadu podneo krivičnu prijavu protiv Nikole Šumana i Dragoljuba Mihajlovića zbog nanošenja teških povreda.

OSTAJU U PRITVORU

BRANIOCI Bojana Darabašića, Lazara Markovića i Nemanje Božića i juče su ponovili zahtev da njihovi klijenti budu pušteni iz pritvora, odnosno da im se zameni blažom merom, zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor, ali je to odbijeno.

Pogledajte više