MAGDA TRAŽI USLOVNI OTPUST: Održano ročište po molbi bivšeg legionara

N. B.

28. 02. 2022. u 20:39

PRED Višim sudom u Subotici održano je ročište na kojoj je razmatrana molba Marinka Magde (na slici), osuđenog pred mađarskim sudom na doživotni zatvor, da mu se omogući uslovni otpust. Molbu je u njegovo ime podneo advokat Slavko Petrić.

Foto: Printskrin

Magda, koji je nekada bio pripadnik Legije stranaca, u Mađarskoj je osuđen zbog nekoliko ubistava. Presudu je priznao naš sud, a u posebnom postupku, doživotna kazna je zamenjena zatvorom od 40 godina. Molba za otpust podneta je pošto je odležao više od dve trećine kazne, a odluka će biti uskoro doneta.

Petrić je zatražio da se pribavi izveštaj o Magdinoj resocijalizaciji, ali to sud nije prihvatio. Advokat je istakao da smatra da je sud u Subotici nadležan da odluči o molbi, dok je na ročištu pročitano mišljenje Višeg javnog tužilaštva u kojem je navedeno da se oni smatraju nenadležnima za davanje mišljenja o uslovnom otpustu.

Magda je u Mađarskoj osuđen za ubistva Antala Horvata i njegove žene Rozalije, kao i Dragutina Kujundžića i Edite Nemet. Paralelno, u Srbiji se protiv njega vodio postupak zbog niza najtežih zločina, zbog čega mu je bila izrečena smrtna kazna, koja je, nakon izmene Zakona, preinačena u 40 godina zatvora.

Pogledajte više