PODIGNUTA JOŠ JEDNA OPTUŽNICA ZA NADRILEKARSTVO: Vlasnica salona radila bez odgovarajuće stručne spreme

N.B. 19. 01. 2022. u 11:20

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv A. P., vlasnice kozmetičkog salona „Aleks beauty estetic studio“, zbog sumnje da je izvršila krivično delo nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Foto N. Fifić

Kako je saopšteno danas, na teret joj se stavlja da je 24. aprila prošle godine, u Ulici Kneza Mihaila 21a, u svom kozmetičkom salonu pružala usluge „antiejdž“ medicine za čije obavljanje nije imala rešenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Pri tom, kako se navodi, salon nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova Agencije za privredne registre, pri čemu nije imala odgovarajuću stručnu spremu i nije se pridržavala uslova propisanih aktima Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

- Navedenog dana oštećenoj A. A. iglom sa špricem u usne je ubrizgala hijaluron, zbog čega se oštećena pobunila, jer je mislila da se tretman radi aparatom „hijaluron pen“, kako je to okrivljena nudila putem „Instagrama“, usled koje intervencije su se oštećenoj nakon određenog vremena iznad gornje usne pojavila ispupčenja, koja je naknadno morala da sanira - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tokom dokaznog postupka, tužilaštvo je saslušalo okrivljenu koja je negirala izvršenje krivičnog dela, te je ispitalo svedoka oštećenu, a preduzete su i dokazne radnje pretresanja prostorija koje okrivljena koristi, te su pribavljeni i dopisi Lekarske komore Srbije i Stomatološke komore Srbije, kojima je utvrđeno da okrivljena nije član tih komora, kao i da ne poseduje licencu za samostalan rad.

- Takođe, pribavljeno je rešenje Agencije za privredne registre, iz kog proizlazi da je okrivljena registrovana kao preduzetnik Kozmetičkog salona „Aleks beauty estetic studio“, dok je fotografijama „Instagram“ naloga „alex_beauty_studiio“ i „alex_studio“ utvrđeno da se na njima, između ostalog, nude usluge estetske medicine, kao i hijaluronski fileri iglom.

Pogledajte više