IZA REŠETAKA DO 13. MARTA: Đorđu Markovu (28) ponovo produžen pritvor u Novom Sadu

Lj. P.

14. 01. 2022. u 19:51

ZEMUNCU Đorđu Markovu (28), kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila prošle godine u Novom Sadu, pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, ponovo je produžen pritvor, koji može trajati do 13. marta, pa će na ročište zakazano za 18. januar biti doveden iz zatvora na Klisi.

FOTO: Arhiva novosti

Na početku glavnog pretresa, koji je nedavno morao da se odloži zbog dojave o postavljenoj bombi u zgradi novosadskog suda, Markov je priznao izvršenje krivičnog dela, koje mu se optužnicom stavlja na teret, a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Markov je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom, ulazi u zgradu bez ikakvih problema. Posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Pogledajte više