NASTAVLJENO SUĐENJE PREDRAGU KOLUVIJI: Svedoci, zaposleni na plantaži Jovanjica, dali iskaz

J. D. Lj.

22. 12. 2021. u 15:31

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku firme Jovanjica, koji se tereti da je zajedno sa još devet optuženih u plastenicima na imanju gajio opojnu drogu.

Foto: P. Milošević

Koluvija je u sud pristupio sa slobode, s obzirom na to da mu je od kraja septembra ukinut pritvor u CZ, uz kućni pritvor i nanogvicu.

Na današnjem suđenju svedočilo je dvoje svedoka, radnika Jovanjice. Jelena Gemeri izjavila je da je od 2012. bila zaposlena u toj firmi, uglavnom na proizvodnji povrća i u rasadniku, a da je 2019. godine počela da radi i sa industrijskom konopljom u plasteniku.

Ova svedokinja je rekla da je njena obaveza bila da vodi brigu o mladim i matičnim biljkama, da ih okopava, zaliva i seče reznice u plasteniku, i da je o svemu vodila i pismenu evidenciju u sveskama.

Posle nje saslušan je drugi radnik Jovanjice Strahinja Radojičić Janković, koji je u tom preduzeću bio magacioner, vozač, i konačno viljuškarista.

On je objasnio da je viljuškarom prenosio voće, povrće, ambalažu, pa i industrijsku konoplju, od rasadnika do velikog plastenika.

Nastavak suđenja zakazan je za 2. februar, kada će biti saslušana još tri svedoka, radnici Jovanjice. 

BONUS VIDEO: ZAPLENA "TEŠKA" 240.OOO KM - Veliki uspeh carine i poreznika u Brčkom

Pogledajte više