SVI NEGIRALI KRIVICU, JEDAN NAPISAO KONTRAPRIJAVU: Pripremno ročište grupi mladića iz Šida optuženima za tuču u Novom Sadu

Lj. P.

13. 12. 2021. u 20:47

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je održano pripremno ročište u postupku protiv grupe mladića iz Šida, koji se terete za tuču od 20. februara u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga teško povređeni, a M. P. lakše. Optužnica je podignuta protiv B. D., N. B. i L. M. zbog sumnje da su počinili pokušaj ubistva, a oni se i dalje nalaze u pritvoru, dok su V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M. osumnjičeni za nasilničko ponašanje u grupi i brane sa slobode.

Foto: privatna arhiva

Svi oni su, kako saznajemo, izjasnili da ne priznaju krivicu, a glavni pretres je zakazan za mart 2022. godine. Prema nezvaničnim saznanjima, jedan od optuženih je u međuvremenu, odnosno pre pripremnog ročišta, tužilaštvu podneo prijavu protiv dvojice oštećenih.

Radomir Munižaba, branilac okrivljenog M. B., za "Novosti" je rekao da njegov klijent ne priznaje krivično delo koje mu se stavlja na teret, i da na glavnom pretresu slede dokazi za to.

Ovoj grupi, kako su ranije naveli u Višem javnom tužilaštvu, na teret stavlja da su 20. februara u Novom Sadu u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta "Lazin sokak" u grupi zlostavljali i bili nasilni prema više oštećenih, izazivali tuču bezobrzirnim ponašanjem i teže remetili javni red i mir.

Jedan od napadnutih je dobio teške udarce, mladića su udarali pesnicama, a jedan ga je borilačkim zahvatom oborio na zemlju. Dok je nepomično ležao, šutirali su ga u glavu i po telu, a na kraju mu jedan od napadača skače po glavi. Nemile scene su zabeležile kamere video--nadzora, a snimak se ubrzo pojavio na društvenim mrežama.

Pogledajte više