ŠOK NA POČETKU SUĐENJA ZA UBISTVO KIK-BOKSERA: Optuženi Miketić tvrdi da je njegov brat blizanac upucao Cvetkovića

J. D. LjUTIĆ

09. 12. 2021. u 13:15

VLADIMIRA Cvetkovića nisam ubio ja, nego moj brat blizanac, Nenad. Nisam video šta se tačno dogodilo, ali Nenad je rekao da ga je Cvetković vređao i psovao, da je hteo da ga udari i da je onda zavukao ruku u džep jakne. Moj brat je mislio da će ga Cvetković upucati, pa je izvukao pištolj, za koji nisam ni znao da ga poseduje i upucao je on njega.

Foto: Depositphotos

Ovim rečima je u četvrtak, prvi put posle 24 godine od likvidacije poznatog kik-boksera i državnog reprezentativca Vladimira Cvetkovića (19), koje se dogodilo 3. novembra 1997. ispred stadiona Crvene zvezde u Beogradu, započeo svoju odbranu Predrag Miketić, koji je optužen za ovo ubistvo.

- Nenad je bio uplašen i uspaničen - nastavio je Miketić. - Kada smo se te kobne večeri vratili kući brat, ja i Goran Pavlović, koji nas je vozio, dogovorili smo se da ako bude problema posle onoga što se desilo ipred stadiona, svu krivicu prebace na mene. Svi smo bili deca, a i šta ću, Nenad je moj pet minuta mlađi brat, a ja sam već planirao da odem u inostranstvo i jedini sam imao pasoš. Zato sam bio izričit i rekao bratu i Goranu: Reći ćete da sam ja pucao u Cvetkovića i tačka!

Optuženi, koji je posle 23 godine uhapšen prošlog leta u Baru, priznao je da je nakon ubistva kik-boksera, za kojeg tvrdi da su se poznavali i da nisu bili u sukobu, najpre otišao u Crnu Goru, pa u Albaniju, Italiju, Holandiju... Koristio je svoj pasoš, a nakon što je istekao, nabavio je lažnu ličnu kartu i drugo ime. U "belom svetu" radio je na građevini, bio obezbeđenje po klubovima, oženio se i dobio dete...

- Nisam ni znao da se protiv mene vodi bilo kakav proces u Srbiji, jer ni sa kim nisam bio u kontaktu. Pa, rođenog brata nisam čuo ni video 23 godine! Prvi put to se desilo nakon mog pritvaranja, kada mi je došao u posetu - rekao je Miketić.

PAVLOVIĆ: NAREDIO MI DA VOZIM

Svoju odbranu pred sudom u četvrtak je izneo i Goran Pavlović, koji je optužen za pomaganje. On je ponovio svoj iskaz dat još 1997. u istrazi, tvrdeći da je kobne večeri, pre treninga, video pištolj u Miketićevoj sportskoj torbi. Ponovio je da, dok ga je čekao u automobilu nakon treninga, čuo pucnje. Onda je video Cvetkovića kako leži na tlu, a metar od njega bio je Miketić, koji je ispalio u žrtvu još jedan ili dva hica:

- Nakon toga, ušao je u moj auto, držeći pištolj u ruci i naredio mi da ga vozim. Uplašio sam se i radio ono što mi kaže. Nisam imao nameru nikoga da skrivam, ali sam se bojao.

Pogledajte više