POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA SILOVANJE MALOLETNICA: Lažnom nastavniku pevanja preti 12 godina robije

V. Đ.

09. 12. 2021. u 07:46

VIŠI sud u Zaječaru pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv ovdašnjeg meštanina V. D. (77) koji se lažno predstavljao kao nastavnik pevanja, a koji je maja ove godine, zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo obljube nad maloletnim licima zloupotrebom položaja, lišen slobode – saznaju "Novosti".

Foto: N. Skenderija/Depositphotos/Ilustracija

- V. D. je kratko, pre tačno 20 godina, radio, po ugovoru, u zaječarskoj Muzičkoj školi ''Stevan Mokranjac'', gde je držao časove harmonike – saznajemo od izvora bliskih istrazi. - Nikada nije predavao solfeđo, odnosno predavanje pevanja.

Kasnije je V. D. taj rad u školi koristio da se prikaže kao vrstan poznavalac muzike, i na osnovu toga je u svojoj kući privatno držao časove pevanja.

- On se sumnjiči da je od 2005. do 2014. godine obljubio dve devojčice, koje su tada imale manje od 14 godina – dodaje naš izvor. - Nakon nekoliko meseci rada, V. D. je priveden.

Po nepotvrđenim informacijama, V. D. je sve optužbe negirao. Nezvanično se, takođe, pominje i da su u njegovoj kući pronađene fotografije nagih devojčica, koje danas imaju 25, odnosno 27 godina, 

- Ukoliko se oglasi krivim, V. D. preti od pet do 12 godina robije - zaključuje sagovornik "Novosti".

Pogledajte više