NE DAJU DA GA BRANI VUČIĆEV ADVOKAT: Borivoje Borović zatražio izuzeće suda u Ivanjici u postupku protiv Radoša Milovanovića

V. ILIĆ

02. 12. 2021. u 07:00

U NASTAVKU suđenja za tragediju u namenskom preduzeću "Milan Blagojević", koja se dogodila u julu 2017. godine, kada su nastradala dvojica radnika, Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55), juče se pred Opštinskim sudom u Ivanjici dogodio presedan.

Milivojević i Borović, Foto V. Ilić

Punomoćnik oštećenog Milovana Milivojevića, oca nastradalog Milomira, advokat Borivoje Borović zatražio je da se ceo dokazni predmet dostavi Republičkom javnom tužilaštvu, kao i da se odredi delegacija suda i tužilaštva, što bi, praktično, značilo traženje izuzeće suda u Ivanjici, samog sudije, ali i tužilaštva, i to, između ostalog, samo zbog toga što je Dragan Palibrk, jedan od branilaca okrivljenog direktora Radoša Milovanovića - advokat predsednika Srbije Aleksandra Vučića?!

Zbog toga je sudija Ljubiša Tomićević odložio ročište na neodređeno, tačnije do odluke RJT da li će se suđenje uopšte nastaviti u ovom sudu.

Okrivljeni za nesreću u vojnoj fabrici su generalni direktor Radoš Milovanović, kao i rukovodilac pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, Vladimir Lončarević i rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu Tomo Stojić.

Predlogu Borovića prethodila je odluka sudije Tomićevića da se odbije veštačenje zaštitne opreme koju je tokom nesreće nosio pokojni Milivojević, kao i da se izvede dokaz čitanjem izveštaja vojne komisije o ovoj tragediji, pošto je dokument označen kao strogo poverljiv.

- Smatram da nakon ovakvog stava na današnjem pretresu u pogledu dokaza i predloga, ovaj sud, pa i samo tužilaštvo, nemaju kapacitete da ovaj predmet dovedu do kraja - kazao je Borović, dodajući da sumnja da sud može da se odupre pritisku.

Radoš Milovanović, Foto V. Ilić

Sa druge strane, advokat Palibrk navodi da je ovakav napad na njega presedan i da je u čudu šta ga je snašlo.

- Nisam član nijedne političke partije nikada bio. Nikada politiku nisam vezivao za svoj posao, koji radim skoro 30 godina, tokom kojih sam imao na hiljade predmeta i klijenata.

Ni u ovom, kao ni u jednom drugom predmetu, ali ni u privatnom životu nisam naglašavao da sam advokat predsednika Vučića. Ako sam i imao da kažem nešto za Vučića, to je da smo bili nerazdvojni prijatelji u studentskim danima, na šta sam ponosan do neba. To je kao suza čisto prijateljstvo, bez ikakvog interesa - kazao je Palibrk i dodao da se u ovom postupku punomoćnika oštećenih radi o klasičnom pritisku na sud, kao i na kompletno medijsko promovisanje procesa.

Pogledajte više