NISAM PRIJAVLJIVALA SUKOBE MEĐU BRAĆOM POLICIJI! Supruga ubijenog Žareta na suđenju Radoslavu Murgaškom

Lj. P.

25. 11. 2021. u 21:30

U NASTAVKU suđenja u Višem sudu u Novom Sadu, Radoslavu Murgaškom (49), optuženom da je 12. juna prošle godine hicima iz pištolja u dvorištu porodične kuće u novosadskom naselju Klisa, usmrtio tri godine mlađeg rođenog brata Žareta, u četvrtak je kao svedok saslušana Valentina Murgaški, supruga sada pokojnog Žareta.

Foto Z. Grumić

Navodeći da ostaje pri onome što je ranije izjavila u tužilaštvu, ona je odgovarajući na pitanje sudije Vidoja Mitrića da li je zbog navodnih ranijih sukoba među braćom, zvala policiju, kazala je da nije.

- Nisam prijavljivala policiji da se ukućani ne bi uznemiravali, ali i govorilo se šta će reći mama i komšije kada vide policiju pred kućom – kazala je ona.

Naredno ročište je zakazano za 17. februar 2022. godine kada će svedočiti Dragica Murgaški, majka optuženog Radoslava i ubijenog Žareta. Ona je, kako se juče čulo u sudnici, nepokretna zbog šloga, ali je svesna i komunikativna, mada pije određene terapije.

Na početku suđenja, Radoslav je je izjavio da se kaje zbog svega i da će do kraja života žaliti za bratom, ali da se ne seća ničega, i da mu je sve mračno iz tog perioda. Još je dodao da je pucao u brata, ali ne sa ciljem da ga ubije i da su njih dvojica više od 20 godina imali međusobnih problema.

Da su braća često imale razmirice, posvedočila su i Radoslavljeva deca, koji su rekli da su, od kako znaju za sebe, odnosi između njihovog oca i sada pokojnog strica, bili loši, ali da pravi razlog tome ne znaju. Po njihovoj priči, i pored toga, njih dvoje su stricem Žaretom bili u dobrim odnosima.

Pogledajte više