UZIMAO MITO ZA DOBIJANJE SUBVENCIJA: Osuđen Žarko Radat, bivši v.d. direktora Uprave za agrarna plaćanja

N.B. 26. 10. 2021. u 15:06

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je prvostepenom presudom na tri godine i osam meseci zatvora osuđen Žarko Radat, bivši v.d. direktora Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zbog primanja mita.

Foto M. Anđela

Njemu je izrečena i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u trajanju od četiri godine. Od njega je, kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, oduzeto i 822.500 dinara.

Istom presudom, zbog davanja mita na dve godine je osuđen Bora Živić, a na devet meseci manje Valentin Dražilov. Uslovne osude izrečene su Dunji Vasić, zbog primanja mita, a Vladimiru Heđu i Melenku Sikimiću zbog davanja mita. U ovom predmetu, kako se naglašava u saopštenju, sa pet okrivljenih je ranije zaključen sporazum o priznanju krivice, takođe zbog davanja mita.

- Radat je kao osoba postavljena od strane Vlade Republike Srbije od 20 juna do 22. decembra 2018. posredno primio mito od osam poljoprivrednika, kako bi im prioritetno doneo rešenja kojima su dobili subvencije u poljoprivredi i ruralnom razvoju - naglašava Tužilaštvo. - Istovremeno i navedeni poljoprivrednici i posrednici su osuđeni zbog davanja mita. U ovom predmetu, krivični postupak je okončan za 26 meseci.

Pogledajte više