NAKON DEVET ODRŽANIH I 12 ODLOŽENIH ROČIŠTA: Ubici vlasnika Tehničkog pregleda se i dalje sudi

Jelena Stojković 22. 10. 2021. u 11:04

UBISTVO Predraga Perića, vlasnika Tehničkog pregleda u Žitorađi, koje se dogodilo 23. jula 2017. godine, još uvek nije dobilo sudski epilog, iako je prva optužnica protiv osumnjičenog Vladice Petrovića, iz sela Prekodolca kod Vladičinog Hana, podignuta još 5. decembra 2018. godine.

Viši sud Vranje

U Višem javnom sudu koji vodi postupak nisu odgovorili na naša pitanja u kojoj je fazi postupak, ali kako nezvanično saznajemo, on ulazi u završnu fazu i do sada su saslušana čak 24 svedoka i veštaka.

- Nakon sprovedene istrage tužilaštvo je 5. decembra 2018. godine podiglo prvu optužnicu, koja je vraćena na dopunu istrage, da bi druga bila podignuta 4. januara 2019. godine nakon dopune istrage, ali je i ova optužnica vraćena na dopunu, tako da je 13. marta prošle godine podneta treća optužnica zbog krivičnog dela teško ubistvo – kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Novostima je potvrđeno da je u ovom postupku do sada održano devet ročišta, a da je čak 12 odloženo i to uglavnom zbog nedolaska branioca na glavni pretres. Naredno ročište zakazano je za 18. novembar. Optuženi se inače nalazi na izdržavanju kazne u Nišu, po presudi Osnovnog suda u Surdulici za drugo delo, a kazna mu ističe u januaru sledeće godine.

Podsećamo da je poznati biznismen iz Žitorađe pronađen u lokvi krvi ispred Tehničkog pregleda čiji je vlasnik, u istrazi je kasnije dokazano da je lišen života zbog koristoljublja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više