NOVI PRETRES U JANUARU: Bezuspešan početak suđenja bivšem starešini lozničke i krupanjske policije

V.Mitrić

14. 10. 2021. u 10:24

U OSNOVNOM sudu u Loznici na samom početku odloženo je suđenje optuženima za krađe, teške krađe i druga krivična dela, pošto se jedan od optuženih S. M. nije pojavio, a odsustvo je opravdao potvrdom privatnog oralnog hirurga da je upravo izvadio zub.

Foto: V.Mitrić

Reč je o jednom od čelnika policije u Loznici i Krupnju, koji je svojevremeno bio i u pritvoru zbog ovog predmeta, kada je ostao bez posla u policiji, gde je slovio godinama za perspektivnog starešinu, a spominjao se čak, nezvanično, kao mogući načelnik PU Šabac.

Kad je „pomeren“ sa jedne od ključnih dužnosti u PU Loznica, tadašnji šef policije je zbot toga "što je učinjeno mimo njegove volje" javno reagovao i negodovao.

Pred sudijom Zoricom Cvetinović pojavio se optuženi D. F. koji je, navodno, bio odsutan pet godina, koliko je proveo u nemačkim zatvorima.

Zbog izostanka tog optuženog pauza u suđenjima za događaje koji su uzdrmali i Loznicu i Krupanj trajala je tri godine, koliko je bilo, otprilike, potrebno i da bude podignuta optužnica, a onda je odlučeno da bude nastavljeno posle sugestije iz OJT Loznica, ako treba da se suđenje razdvoji.

Među oštećenim, kojih nije malo, pojavio se policajac R. C. kom je ukraden „golf“ u Lešnici i odvezen do Manastira Tronoša, koji je, kako se spominjalo, trebalo da posluži za pljačku poštanskih kola koja voze penzije za Krupanj.

Pošto je policija saslušala osumnjičene, akcija je tu stala, S. M. i D. F. su uhapšeni, izostala je pljačka, a R. C. je obavešten šta je bilo sa njegovim kolima.

Sledeće suđenje zakazano je za 24. januar naredne godine.

Postoji bojazan da, zbog raznih odugovlačenja, odgovornost za neka dela zastare, uz poznatu činjenicu da je u gradu, sada već bivši, uticajni čovek iz sudstva govorio da će policijskom starešini pomoći koliko god može da izbegne zatvor.

Loznica, inače, drži neslavni svetski rekord po tome što nema tužioca već 11 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Prvi snimak Olgice Markanović nakon što je puštena iz pritvora

Pogledajte više