JOŠ SE NE ZNA DATUM SLEDEĆEG ROČIŠTA: Ponovo odloženo ročište u sudskom procesu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

D.Z.

16. 09. 2021. u 16:57

NOVO ročište u sudskom procesu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koje je trebalo da se održi 17 septembra, u petak, odloženo je zbog mera koje je kosovska Vlada uvela u cilju sprečavanja virusa korona.

Foto Tanjug

Kako je izjavila advokatica Jovana Filipović bran,ilac Silvane Arsović, nekadašnje bliske saradnice i sekretarice pokojnog Olivera Ivanovića, ovo ročište odloženo je zbog zabrane okupljanja više od dvadeset osoba, dok sledeće još uvek nije zakazano.

Inače, ispitivanje svedoka u ovom procesu zapčelo je 30. avgusta, dok je nastavak glavnog pretresa koji je bio predviđen za 14. i 17. septembar, odložen.

Do sada su saslušana dva svedoka dok je za svedočenje u ovom postupku do sada prijavljeno 28 osoba.

Inače, za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba koje specijalno tužilaštvo u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Oliver Ivanović, lider G.I.SDP ubijen je 16  januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta svoje partije.  

BONUS VIDEO - PIJANI VOZAČ PROŠAO NA CRVENO I USMRTIO DEVOJKU: Porodica nastradale najavljuje protest

 
Pogledajte više