ZATRAŽENO IZUZEĆE SUDIJE: U Novom Sadu nastavljeno suđenje Ranku Bezaru

Lj. P.

06. 07. 2021. u 20:00

SASLUŠANjEM svedoka, policajca Dušana Milutinovića, u utorak je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Ranku Bezaru iz Sremske Kamenice optuženom za pokušaj teškog ubistva novosadskog advokata Branislava Travice (44), koji je iznenada preminuo početkom oktobra 2020. godine.

Branislav Travica

Ističući da se događaja od 26. januara 2019. godine seća kroz maglu, Milutinović je kazao da je tog dana stigla prijava protiv Bezara, jer je navodno bušio gume na parkiranim automobilima i da je neko od oštećenih dolazio u policijsku stanicu da podnese krivičnu prijavu zbog toga.

- Kada smo stigli na lice mesta, video sam okrivljenog, bio je, koliko se sećam, u alkoholisanom stanju, ali nije bio izgubljen - ispričao je Milutinović. - Pričao sam sa njim, ali se ne sećam o čemu.

Pre glavnog pretresa, branilac okrivljenog Bezara je ponovo podneo zahtev za izuzeće postupajućeg sudije i predsednika Višeg suda u Novom Sadu, ali je to odbijeno.

Sudija Srđan Savić je obrazlažući ovu odluku kazao da je u ovom novom zahtevu, kao jedini novi razlog navedeno to što stručni saradnik nije dobio nalaz i mišljenje veštačenja tima stručnjaka Kliničkog centra Vojvodine.

- Apelacioni sud je već ranije odlučivao o zahtevu za izuzeće i odbio ga je - obrazložio je sudija Savić. - Stručnom saradniku je nalaz prosleđen mejlom i za to postoji dokaz.

Prema optužnici, Bezar je 26. januara 2019. godine, oko 14.20 u Sremskoj Kamenici, u srednje alkoholisanom stanju, iz pištolja pokušao da ubije advokata Travicu, koji u blizini njegove kuće ima vikendicu.

Sada pokojni advokat Travica je na početku glavnog pretresa naveo da je optuženi Bezar izneo niz neistina u dokaznom postupku - izjavio da mu je okrivljeni iznenada prišao na dva ili tri metra i zavukao ruku pod jaknu, uperio cev prema njemu i nije ništa rekao.

- Ja sam se u tom trenutku okliznuo, čuo sam zvuk obarača i udarača - izjavio je tada Travica. - Uhvatio sam ga čvrsto, okrenuo pištolj ka zemlji, dok je pokušavao da se otrgne.

Pogledajte više