ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO U NOVOM PAZARU: Ušao u restoran i izrešetao čoveka, tužilac ukazao na kontradiktornosti

N. Kočović

06. 07. 2021. u 18:22

IZNOŠENjEM završnih reči pred Višim sudom u Novom Pazaru završeno je suđenje Bajazidu B. okrivljenom da je u avgustu 2019. godine u novopazarskom restoranu “Dar” ubio Bejta Krlića (51).

FOTO: N. K.

U završnoj reči zamenik Višeg javnog tužioca Adnan Baćićanin i punomoćnik oštećenih Mirjana Nestorović kazali su da je tokom glavnog pretresa nesumnjivo dokazano da je Bajazid izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, tražeći od suda da se oglasi krivim.

Oni su kazali da je iz svih materijalni dokaza, DNK analiza, nalaza komisija i stručnih veštaka, kao i video snimka iz restorana nesumnjivo izvesno da je Bajazid lišio života Krlića.

Tužilac i zastupnica porodice žrtve naveli su i da je odbrana okrivljenog nedosledna i kontradiktorna, kao i izjave savetnika angažovanih od strane njegovih zastupnika.

 - Okrivljeni je u odbrani naveo da je povukao obarač u nužnoj odbrani, a kasnije da uopšte nije povukao okidač, što je kontradiktorno u odnosu na materijalne dokaze i iskaze svedoka – naveli su tokom završne reči.

Takođe, smatraju da je ubistvo prouzrokovano voljnim i svesnim radnjama Bajazida i da nema nikakvih dokaza u vidu povreda na njegovom licu, niti su one evidentirane u lekarskom izveštaju prilikom prijema u zatvor, koje mu je, kako je izjavio, naneo Krlić, a što bi upućivalo na to da je delovao u nužnoj odbrani.

Branioci okrivljenog Branko i Radomir Munižaba i Aladin Šemović tražili su da se njihov klijent oslobodi krivice, navodeći da tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je Bajazid ubio Krlića.

Oni su istakli da je do događaja došlo tako što je Krlić napao njihovog klijenta bez ikakvog razloga, kao i da je prilikom otimanja pištolja svojim prstom doveo do povlačenja okidača nakon čega je došlo do zadesnog samopovređivanja.

Odbrana je u prilog tome istakla i da je na obaraču pištolja pronađen DNK nalaz Krlića.

Bajazidovi zastupnici kazali su i da je njihov klijent nekoliko dana pre događaja bio napadnut, da je tražio, ali nije dobio policijsku zaštitu.
Očekuje se da sud donese presudu u narednih nekoliko dana. Kako se radi o prvostepenoj odluci, obe strane će moći da izjave žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru Bajazid se tereti da je, uveče 21. avgusta, nakon kraće rasprave i koškanja, iz prethodno repetiranog pištolja ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio Krlića u grudi, usmrtivši ga na licu mesta.

Iako se u optužnici navodi da optuženi Bajazid i Krlić nisu bili u direktnom sukobu, gradom kolaju priče da je razlog sukoba među njima svađa oko milionskog plena od pljačke u Nemačkoj.

Naime, 2017. godine u Minhenu je vozač specijalnog vozila za transport novca Rijad K. (28), rođak Bejta Krlića, uspeo da pobegne sa 1,1 milion evra. Uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju, a pretpostavlja se da mu je u krađi i skrivanju novca pomogao Bahrudin B. (26), Bajazidov brat.

Sud u Nemačkoj osudio je Rijada na pet, a Bahrudina na četiri godine i četiri meseca zatvora, a novac do danas nije pronađen. 

Prema nezvaničnim informacijama, rođaci osuđenih mladića počeli su ubrzo nakon njihovog hapšenja da se svađaju, međusobno optužuju da su prisvojili opljačkani novac, a navodno su Bajazid i Bejto te večeri i došli u restoran da razgovaraju i utvrde gde je novac.

Nakon kraće rasprave, znatno stariji Bejto je prišao Bajazidu i zamahnuo rukom ka njegovom licu posle čega je ovaj izvadio “beretu” kalibra 7.65 milimetara. Nastalo je koškanje, otimanje za pištolj, ispaljena su dva hica, od kojih je jedan pogodio Krlića koji je ostao da leži na podu restorana.

Bajazid je pobegao, ali je ubrzo uhapšen, a pištolj pronađen.

Rijad K. u sudnici

Iznošenje završnih reči iz sudnice Višeg suda u Novom Pazaru pratio je, prema nezvaničnim informacijama, Rijad K. koji je osuđen zbog krađe preko milion evra u Nemačkoj. Nije poznato kada je pušten iz zatvora.

Pogledajte više