ODLOŽENO SUĐENJE: Optuženi vozač kamiona koji je usmrtio petoro ljudu nije se pojavio na sudu

J. Ć.

28. 06. 2021. u 12:40

VOZAČ kamiona koji je udario kombi u zaustavnoj traci, pa potom usmrtio petoro ljudi nije se pojavio na sudu.

NIs, Goran Blagojevic, foto J.Ćosin

Zbog toga što je, kako tvrdi njegov branilac, očekivao sudski poziv koji mu nije stigao za nastavak glavnog pretresa, budući da je na prethodnom ročištu obavešten kada naredni put treba da se pojavi, Goran Blagojević (48) iz Kraljeva, optužen da je 29. novembra 2019. godine izazvao nesreću na auto-putu kod Aleksinca u kojoj su na licu mesta poginule tri osobe, dok su kasnije još dve podlegle povredama u KC Niš, a njih šestoro povređeno, u ponedeljak se nije pojavio pred Osnovnim sudom.

Naredno ročište je zbog toga zakazano za 23. jul, kada bi trebalo da bude saslušan veštak saobraćajne struke.

- Malopre sam pozvao svog klijenda da proverim gde je, a on je odgovorio da nije dobio sudski poziv. On nije znao da mu poziv ne treba budući da je na prethodnom ročištu o tome obavešten, a ja sam bio na godišnjem odmoru pa ga nisam o tome obavestio – obrazložio je na sudu uz izvinjenje branilac adv. Danilo Nikolić.

Na prethodnom ročištu Blagojević je rekao da i dve godine nakon nesreće ne spava ni noću, ni danju, razmišljajući o tome kako je došlo do nesreće i kako nije video kombi i ljude u zaustavnoj traci.

Istragom je utvrđeno da nije bio u alkoholisanom stanju, niti da je koristio mobilni telefon.

Tužilaštvo je za ovo krivično delo predložilo kaznu u trajanju od 8 godina, budući da je kombi sa radnicima bio propisno parkiran u zaustavnoj traci, pa time nije smetao drugim učesnicima saobraćaja.

Na licu mesta tada je poginuo Žikica Veličković (19) iz Rače Kragujevačke kome je to bio prvi dan na poslu. Poginuli su i Srđan (34) i Ljubiša (40), zet i šurak iz Kragujevca, dok su kasnije tokom lečenja od zadobijenih povreda preminuli Dejan Ristić i Boris Stanojević, a teške telesne povrede opasne po život zadobila su dva radnika, dok su četiri lakše povređena.

Pogledajte više