DETALJI NESREĆE U BAČKOM GRADIŠTU: Trinaestogodišnjak u teškom i neizvesnom stanju

J.S.

27. 03. 2021. u 11:59

U TEŠKOM zdravstvenom stanju je trinaestogodišnjak koji je sa još dvojicom dečaka iz Bačkog Gradišta povređen sinoć u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu u blizini Bačkog Jarka kada ih je pokosio K.P.(1957) vozeći automobil u alkoholisanom stanju.

Foto: Depositphotos

Sva tri dečaka su u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

- Trinaestogodišnji dečak je na intenzivnoj nezi, ima teške telesne povrede uključujući i povrede glave i njegovo stanje je teško i neizvesno. Druga dva dečaka imaju lakše povrede i oporavljaju se –potvrdila je danas „Novostima“ dr Andrea Đuretić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su K.P iz Bačkog Jarka zbog sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On se, kako je saopštila policija, tereti da je sinoć, vozeći automobil u alkoholisanom stanju lokalnim putem u blizini Bačkog Gradišta, udario troje dece koja su tom prilikom povređena, a jedno dete je zadobilo teške povrede opasne po život.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako piše portal mojbecej.rs Bečej, prema nepotvrđenim informacijama, automobil je naleteo na grupu od šestoro dece koja se kretala po putu.

- Policija je trenutno na terenu, a saobraćaj na putu prema Bisernom ostrvu se naizmenično odvija, saznajemo od ljudi koji su se u tom trenutku vraćali sa parcela u selo – navodi portal.

Reč je, inače, o putu ka vikend naselju u parku prirode Biserno ostrvo, dužine oko dva kilometra, koji nije osvetljen.

Pogledajte više