MILINKOVO TELO PRONAĐENO U SNEGU: Tragičan kraj potrage za muškarcem koji je nestao kod Kraljeva

G. ĆIROVIĆ 28. 11. 2023. u 15:15

DVA dana otkako je Policijskoj upravi u Kraljevu prijavljen nestanak, Milinko Čorbić (53), meštanin sela Reka na rudnjanskoj visoravni između planina Golija i Radočelo, pronađen je danas, oko 14.30, mrtav, smrznut i pokriven snegom, nedaleko od svoje porodične kuće.

foto: I.Mitić

Tako se na tragičan način završila intenzivna potragu za Čorbićem, u koju su se osim pripadnika policije i Vatrogasno-spasilačke čete (VSČ) uključili i članovi njegove porodice, Gorske službe spasavanja iz Kruševca, Lovačkih udruženja, kao i ovdašnji meštani.

On je, podsećamo, nestao subotu uveče između Rudna i Studenice, stotinak kilometara od Kraljeva. Čorbić je, prema priči komšija, traktorom krenuo od svoje kuće do lokalnog puta Rudno-Studenica gde je, prema prethodnom dogovoru, trebalo da ga sačekaju članovi porodice i prevezu za Kraljevo. Oni, međutim, zbog zavejanog puta nisu mogli da se probiju, pa je Milinko, kako se pretpostavlja, krenuo nazad.

Traktor sa njegovim stvarima pronađen je dan kasnije na dva kilometara od kuće, i to je, sve dok telo nije pronađeno, bio i jedini trag u potrazi koju je dodatno otežavala visina snežnog pokrivača koja u pojedinim delovima rudnjanskog kraja dostiže i visinu veću od pola metra.

Pogledajte više